Andreas Rafdal nytt Venstremedlem

Et av Hurdals største politiske talenter, Andreas Rafdal meldte i går overgang fra Høyre til Venstre. Et tilskudd Hurdal Venstre er meget fornøyd med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


De siste årene har Hurdal hatt en god utvikling. Kommunen er inne i en av de mest spennende periodene gjennom historien og det vil Andreas være med å utvikle.

Etter hvert som man blir eldre så ser man bildet litt større. Det er i denne perioden Andreas har bevegd seg i en mer grønn og liberal retning. Han har fortsatt med seg noen kjerneverdier fra sitt gamle parti som også ligger venstre nært.

-Jeg har likt Høyre for deres skole-, helse- og næringslivspolitikk lenge. Etter hvert så har jeg sett at Venstre sin politikk på disse områdene er vel så god. Venstres store fordel er at de sette folk foran systemer. Jeg er glad i mennesker og føler mye sympati med andre som har ulike utfordringer.

Med denne sympatien kommer en del prinsipielle standpunkt. Andreas trekker frem Venstres kamp for asylbarna og miljøsatsingen som viktige saker.

-Venstres engasjement ovenfor andre mennesker, spesielt barn, asylbarn og eldre er en av hovedgrunnene til at det ble nettopp Venstre. I alle livets faser skal samfunnet være der og gi alle like muligheter til å lykkes, samtidig som vi skal ta vare på og hjelpe de som trenger det. Et stikkord er verdighet i alle livets faser. I tillegg er Venstre opptatt av å gi en litt bedre verden videre til neste generasjon. Skal vi få til det så kan vi ikke dumpe søppel i havet, bore etter olje i det største matfatet vårt eller løse samferdselsutfordringene våre med mer asfalt.

Andreas mener også at Venstres evne til å kombinere miljø og næringsliv er veldig atraktiv.

-Det beste med venstre sin politikk er kombinasjonen av en god og innovativ næringspolitikk som både tar hensyn til miljøet og norske bedrifter på en veldig bra måte.

Rafdal jobber til daglig som lokfører og har veldig mye å bidra med på jernbane.

-Som lokfører vil jeg si at min største kjernesak er jernbanen som jeg er utrolig opptatt av og som jeg er sikker på er løsningen på både våre samferdselsproblemer, men også problemet med store vogntog på underdimensjonerte veier, for ikke å glemme co2 regnskapet.

Rafdal har et stort engasjement for hva som foregår på regions- og nasjonalnivå. Men det er fortsatt slik at det viktigste i verden skjer der du bor. Andreas ønsker derfor å fokusere på Hurdal de neste årene.

-De neste årene er det primært Hurdal som er mitt fokus, og få delta i den gode jobben venstre har gjort for Hurdal for å gjøre Hurdal til et enda bedre sted å bo. Jeg er opptatt av at vi må få til en god sentrumsutvikling som gjør at vi får flere både innbyggere og bedrifter til bygda, men samtidig å ta vare på den vakre bygda vår. Jeg er også opptatt av at vi skal leve på en mer bærekraftig måte, så en energieffektivisering av kommunale bygg, el-drevne kommunale kjøretøy, samt innfasing av økologisk mat og vegetar mat er blant tingene jeg ønsker å ta tak i de kommende årene. Samtidig skal jeg jobbe for at vi skal kombinere en sunn og god kommuneøkonomi med et godt tjenestetilbud til innbyggerne. For å få til dette skal jeg selvsagt jobbe hardt for å komme inn i kommunestyret ved neste valg.

Etter hvert ønsker også Andreas å bidra med sin kompetanse utenfor bygda.

-På fylkes og landsnivå er det nok spesielt jernbane og samferdsel jeg i første omgang kunne tenkt meg å jobbe med da det er her jeg føler jeg har mest kompetanse og mest å bidra med. Samtidig må jo alle bidra for å videreutvikle politikken vår på alle områder. Jeg tror at jo flere som er med å utformer politikken, jo bredere og bedre blir den.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**