Bibliotekene åpnes fra 08-22

Som første by i Norge gjør Tromsø kommune bibliotekene tilgjengelig fra klokken 08-22 hver dag. — Totalt utvides åpningstiden fra dagens 116 timer til 294 timer hver uke. Dette gjør vi fordi biblioteket er en viktig møteplass, sier byråd for næring, kultur og idrett, Jonas Stein (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Bibliotek Tromsø

Foto: Tromsø kommune

Byrådet vil sette av 1,8 millioner kroner i investering til nytt utstyr og nødvendige tiltak for å innføre ordningen med selvbetjente bibliotek ved hovedbiblioteket og de to filialene i Kroken og Tromsdalen.

Bibliotekene vil være ubemannet. Lånekortet vil bli nøkkelkort og lokalene skal videoovervåkes. Tidspunktet for åpningen er enda ikke satt, men den nye ordningen vil medføre en økning på 153% i den totale åpningstiden hver uke.

— Vi gleder oss til å sette i gang. Målsetningen er at lokalene åpnes i løpet av året. Lengre åpningstid i biblioteket har alltid vært en svært viktig sak for Venstre og jeg er glad for at vi også på dette området kan levere fra byrådet, sier byråd Jonas Stein

Samtidig settes det av investeringsmidler til innkjøp av ny bokbuss i 2014.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**