Leder i Energi- og miljøkomiteen Ola Elvestuen besøkte Smøla og Runde

Nestleder i Venstre og stortingsrepresentant Ola Elvestuen besøkte fredag Vindparken på Smøla og lørdag Runde miljøsenter i Herøy. Viktig kunnskap å formidle til Elvestuen som er leder for Stortingets Energi- og miljøkomité. Iver Nordseth hadde lagt opp besøket på Smøla, og Gunn Berit Gjerde ledet besøket på Runde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

 Møte hos Nasjonalt vindenergisenter Smøla AS.

Møte hos Nasjonalt vindenergisenter Smøla AS.
Foto: Ragnhild Helseth

Tema på fredagen var vindkraftkommunen Smøla, fornybar energi, orientering om NVES om utviklingsprosjekter og videre muligheter, blant annet om testturbin for forskning. Lokalt skatteregime for vindkraft var et viktig spørsmål. Problemstilling fugl og vindpark ble berørt.

Vindmøller på Smøla

Foto: Ragnhild Helseth

I løpet av dagen fikk Ola Elvestuen fikk anledning til å komme opp i toppen på en av vindturbinene i følge med fylkestingpolitiker Iver Nordseth. Daglig leder ved Nasjonalt Vindenergisenter ga en grundig gjennomgang av vindkraft i nasjonalt og internasjonalt perspektiv. Tilstede var også lokallagsleder i Smøla Venstre Tove N. Rokstad og fylkesleder Ragnhild Helseth. Besøket ble avsluttet på Veidholmen med et møte med Smølas ordfører Roger Osen.

Besøket ved Runde miljøsenter var på lørdag. Ved fulgefjellet på Runde var Ola Elvestuen i følge med ordfører Arnulf Goksøyr, daglig leder ved miljøsenteret Nils Roar Hareide og fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde. Ett av budskapene miljøstasjonen formidlet til lederen i Energi- og miljøkomiteen er et sterkt ønske om midler til forskning på hvorfor 200.000 fugler har forsvunne frå fuglefjellet de siste 15-20 åra.

 Ola Elvestuen i båt ved fuglefjellet på Runde, flankert av ordfører Arnulf Goksøyr og Nils Roar Hareide

Ola Elvestuen i båt ved fuglefjellet på Runde, flankert av ordfører Arnulf Goksøyr og Nils Roar Hareide
Foto: Gunn Berit Gjerde

Ola Elvestuen

Foto: Gunn Berit Gjerde

Turen fra til Runde gikk sjøveien i båt fra Molde. Elvestuen rakk også et møte med Molde Venstre om ettermiddagen fredag. Her ble flere aktuelle politiske saker presentert for Elvestuen, der også landbruksoppgjøret ble berørt.

 Kaia i Molde med båten til Runde i bakgrunnen: Fra v.: Olbjørn Kvernberg, Ola Betten, Gunn Berit Gjerde, Frøydis Austigard og Ola Elvestuen

Kaia i Molde med båten til Runde i bakgrunnen: Fra v.: Olbjørn Kvernberg, Ola Betten, Gunn Berit Gjerde, Frøydis Austigard og Ola Elvestuen
Foto: Ragnhild Helseth

 Topptur i vindturbin på Smøla. Iver Nordseth og Ola Elvestuen

Topptur i vindturbin på Smøla. Iver Nordseth og Ola Elvestuen
Foto: Ragnhild Helseth

Ola Elvestuen mfl. på Runde i båt

Foto: Gunn Berit Gjerde

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**