Venstre gikk imot mer anonym retting i videregående

Forsøket med anonym retting av prøver i videregående skole fortsetter nok et år etter at flertallspartiene stemte det gjennom i Opplæringsutvalget tirsdag. Venstre gikk hardt ut for å prøve å stoppe ordningen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

 Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde.

Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde.
Foto: NRK Rogaland

— Det blir mer byråkrati, mer papirarbeid for lærerne, og lærerne får mindre tid til elevene. Det viktigste er å høre på lærerne, og de ønsker ikke anonym retting, sier Venstre-politiker Kjartan Alexander Lunde til NRK Rogaland.

Flertallet bestemte tirsdag at prøveprosjektet med anonym retting av prøver i videregående skole skal fortsette ett år til. Høyre, FrP og KrF ville ha ennå ett år for å finne ut om det er slik noen påstår, at lærerne gir trynetillegg, eventuelt fratrekk når de gir karakterer.

— Venstre vil ha en skole der lærerne gjør det de kan best – å være pedagoger. Opplegget med anonym retting gir enda mer byråkratisering av lærerene sin jobb og er en generell mistillit til lærerne, sa Lunde i debatten.

Les artikkel om saken hos NRK Rogaland

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**