Venstre prioriterer reiselivet i sitt forslag til statsbudsjett

-Venstre vil ikke være med på regjeringens kutt i Innovasjon Norges reiselivssatsing. I vårt alternativ til regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 legger vi inn 40 mill kroner mer til Innovasjon Norges markedsføring av Norge i utlandet. Det er i tråd med dagens nivå, og bør være en minimumssatsing.
Det sier stortingsrepresentant Pål farstad i en pressemelding.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Pål Farstad på Løvebakken

Foto: Ragnhild Helseth

VENSTRE PRIORITERER REISELIV.

Venstre vil ikke være med på regjeringens kutt i Innovasjon Norges reiselivssatsing. I vårt alternativ til regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 legger vi inn 40 mill kroner mer til Innovasjon Norges markedsføring av Norge i utlandet. Det er i tråd med dagens nivå, og bør være en minimumssatsing.

Regjeringens kuttforslag vil få store konsekvenser for Møre og Romsdal, som er et av de viktigste reiselivsfylkene i landet, med nasjonale fyrtårn som Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsveien. Det er uforståelig at regjeringen i så liten grad ser viktigheten av det arbeidet som gjøres av Innovasjon Norge for å få flere utenlandske turister til Norge. Det er hard kamp om kundene – de reisende turistene -, og de mange enkeltaktører i norsk reiseliv har begrensede ressurser til å fylle den rolle som Innovasjon Norge har i dag for å synliggjøre Norge som reiselivsdestinasjon. Spesielt vil små reiselivsaktører ha begrensede muligheter. Det må regjeringa ta innover seg.

Hvis dette ikke rettes opp vil både norsk økonomi og mange lokalsamfunn gå glipp av en betydelig verdiskaping. Det er ikke bare reiselivet dette går utover, men også leverandører og annen tilknyttet virksomhet. Har vi virkelig råd til å la det skje? I festtaler blir reiselivet framhevet som en av bærebjelkene for framtidig norsk verdiskaping, og dermed som et viktig element for vår fremtidige velferd. Det forplikter.

Med allerede begrensede ressurser utfører Innovasjon Norge et godt arbeid med profilering av Norge utenlands. Venstre vil stoppe regjeringens kuttforslag og dermed hindre at regninga for å markedsføre Norge blir sendt nedover til enkeltaktører og lokalsamfunn.

Pål Farstad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**