Vefsn Venstre støtter opp om MILs initiativ for brødrene Tajik

Førstkommende tirsdag, 2.12.2014 kl 18 starter fakkeltoget fra Fru Haugans hotell i Mosjøen for å markere UDIs umenneskelige utvisningsvedtak mot brødrene Tajik. I utvisningsvedtaket står det at det anbefales at brødrene drar til Kabul, en by som vil være tryggere å dra til enn landsbyen familien kom fra. De har aldri vært i Afghanistan og kjenner ingen der. De snakker ikke en gang landets språk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Brødrene Tajik

Foto: Helgelendingen

Brødrene Hamed og Hamid har bodd i Mosjøen de siste fem årene. Nå skal de sendes til Afghanistan; et land de aldri har vært i. Hamed og Hamid er iranske. I Afghanistan kjenner de ingen, og de snakker ikke engang språket. Saken har fått mye oppmerksomhet, og utsendingsdato fra Oslo er satt til 8. desember.

Hamed og Hamid har blitt en del av lokalsamfunnet og gjort en fantastisk innsats for MIL – både på og utenfor fotballbanen. Å sende dem til Afghanistan er grovt urettferdig, og rett og slett umenneskelig. Tirsdag 2. desember arrangerer Rød ungdom i Vefsn fakkeltoget for å markere standpunkt i denne saken. Toget går fra Fru Haugans Hotell kl 18.00 og til Mosjøen torg. På torget vil det bli appeller og musikk, Jørn Østvik, Marit Thrana og Marit Selbæk med musikere stiller opp. Ta med stjerneskudd eller fakler!

Vefsn Venstre støtter selvfølgelig opp om initiativet og håper så mange som mulig kan møte opp! La oss markere at vi er uenige i et umenneskelig vedtak som vil ødelegge framtiden til disse to gutter som for lengst har blitt en del av Vefsnsamfunnet.

Her er linken til arrangementet på facebook: Fakkeltog for Hamed og Hamid

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**