Aksjon: Åpen og gledelig handel for alle! 11. desember

Vil du være med når Bærum Venstre arrangerer aksjon for å fremme Åpen og gledelig handel for alle? Vi trenger frivillige som kan dele ut postkort og gløgg torsdag den 11. desember i Sandvika utenfor storsenteret mellom kl 17. og 19.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Bærum Venstre arrangerer aksjon for å fremme Åpen og gledelig handel for alle på torsdag 11. desember i Sandvika utenfor storsenteret.

Vi trenger frivillige som kan stille opp en liten stund og dele ut postkort til de handlende i perioden mellom kl. 17-19. Vi lager en stand med Venstre-flagg og deler ut postkort og gløgg.

Vi ønsker å gjøre det lettere for våre lokale forbrukere å gjøre bedre etisk og miljøvennlig bærekraftig handel i forbindelse med kjøp av klær og kjøp av mat.

Aksjonsforslag: Vi går sammen med Asker Venstre om denne aksjonen som skal fremme en Åpen, gledelig etisk handel for alle mellom butikker og forbrukere.

Aksjonens mål er å gi folk i Asker og Bærum en enkel og virkningsfull mulighet til å legge press på butikkene til å fokusere på innsyn og åpenhet i produksjon, distribusjon av klær og mat i julehandelen på miljøvennlige og etisk bærekraftige premisser.

Vi skal dele ut julekort til handlende utenfor kjøpesentra. Ved å levere et signert julekort til butikken de handler i, oppfordrer forbrukerne butikken til å informere og synliggjøre følgende for oss forbrukere:
1. Butikkens etiske retningslinjer og hvordan de etterleves.
2. Åpenhet og innsyn i hvor varen kommer fra – produksjonsforhold – åpenhet om hele leverandørkjeden
3. Synlighet av etiske og miljøvennlige varer – Hvor finner jeg varene i butikken som er under anerkjent merkeordning? (Debio, Svanemerket, økologiske bomulsprodukter osv.)?

Kontakt mette kaaby, leder av BV e-post: [email protected] om du vil være med!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**