Alternativt fylkesbudsjett:<br>Venstre prioriterer skole og kollektiv

Tirsdag behandler fylkestinget budsjettet for 2015. Venstre prioriterer styrking av skole og kollektivtransport i vårt alternative budsjett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

 Venstres gruppeleder i fylkestinget, Svein Abrahamsen

Venstres gruppeleder i fylkestinget, Svein Abrahamsen

Se hele Venstres alternative budsjett

Venstres gruppeleder, Svein Abrahamsen, legger i Fylkestinget i dag fram Venstre sitt alternative budsjett for fylkeskommunen for 2015. Venstre ønsker å bruke penger på å styrke de videregående skolene og styrke kollektivtransporten i fylket.

Kamp mot frafallet
— Vi trenger gode tiltak for å få ned frafallet i den videregående skolen. Venstre legger inn mer penger til tiltak som vil være gode i denne kampen, sa Abrahamsen.

Les også: — Flerdobling av eksamensavgifter vil ramme de skolesvake

Senk prisen på ungdomskortet
— Vi advarte mot å øke prisen på ungdomskortet. Nå er resultatet her og vi ser desverre en nedgang i antall ungdom som bruker dette. Vi tror ikke det er nok å bare videreføre prisøkningen fra i år. Vi vil sette ned prisen for å få ungdommene tilbake, sa Abrahamsen.

Han viste også til flere andre gode kollektivpunkter Venstre har i sitt alternativ. Deriblant er det satt av penger til en prøveuke med gratis buss på X-bussene.

Vil ha digitale sakspapirer
— Til dette møtet har vi tunge sekker med sakspapirer. Og vi har daglig i forkant av møtet mottatt brev med saksdokumenter. Vi vil gjøre dette med saksdokumenter mer miljøvennlig, billigere og moderne og vil derfor ha dokumentene over til en digital løsning, sa Abrahamsen.

Venstre er i opposisjon i Fylkestinget. Venstre sitt alternative budsjett blir dermed nedstemt av flertallspartiene Frp, H, Krf under fylkestinget 9. – 10. desember 2014.

Se hele Venstres alternative budsjett

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**