Kritisk til å redusere i Møre og Romsdal

Pål Farstad
- Jeg har mer tro på positive tiltak i form av gulrøtter for folk og matbransjen som når vi fjernet moms på mat som gis bort, understreker Farstad., Foto: Venstre

Stortingsrepresentant Pål Farstad er sterkt kritisk til den planlagte omorganiseringen i fiskeridirektoratet. Han sier at en nedbygging av direktoratet i fylket er med å svekke statusen som fiskerifylke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Jeg forventer at fiskeriministeren tar mitt budskap på alvor, og sikrer at Møre og Romsdal også i framtida skal ha en sentral plass i fiskeriforvaltningen. Det betyr regionkontor i Ålesund og distriktskontor i Kristiansund og Fosnavåg.

Han sendte i forrige uke en e-post til fiskeriministeren:
Jeg forstår det slik at rapporten fra arbeidsgruppen som har vurdert Fiskeridirektoratets framtidige organisering er under behandling.

En modell som innebærer at Møre og Romsdal skal være uten regionkontor er helt uforståelig for meg. Med det tyngdepunktet som Møre og Romsdal utgjør i landets sjømatsektor, med særdeles framoverlente næringsaktører, er det en selvfølge at M&R/Ålesund har posisjonen som regionkontor i Fiskeridirektoratet. Skriver han til fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Når det blir foreslått en modell som kutter regionkontoret i Ålesund så er det nesten så jeg ikke tror det jeg hører. Tyngdepunktet i fiskeriet er på Møre og da er det en selvfølge at vi må ha regionkontor i Ålesund.

Sier han til NrK Møre og Romsdal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**