Fremtid eller fortid

Thorstein Skårnes, privat, Foto: Stine Holm Johansen

Leserinnlegg, Thorstein Skårnes (V) svarer Eirik Andre Hesthamar (Frp): Det vil alltid være uenigheter om politiske veivalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Eirik Andre har mange gode poeng i sitt svar til meg. Ikke minst kan han vise til en liste over prestasjoner over de siste 16 årene med Frp med ordfører. Noe som jeg i mitt innlegg i Os & Fusaposten påpeker at jeg har respekt for. Han nevner også noe som, etter min mening, er viktig i debatten: Det vil alltid være uenigheter om politiske veivalg.

Jeg må være såpass ydmyk at jeg som ny innbygger i Os må gi Eirik Andre rett i at jeg ikke har full oversikt over alle historiske saker, men hvem sier at det er negativt? Nytt perspektiv på saker kan ofte bringe frem nye ideer og tanker rundt et tema. Løsninger som tidligere ikke har vært tenkt på kan trekkes frem i lyset. Det er i hvert fall min erfaring fra det private næringslivet.

Mangfoldet av mennesker i Os må ikke undervurderes. Selv om Frp og Høyre har et flertall i kommunestyret i dag, er det et knapt flertall. Med sine 53,7% av stemmene etter kommunevalget i 2011 sitter nesten halvparten av Os sine innbygger igjen uhørt. Jeg påpeker i mitt innlegg at jeg ønsker å høre på dem, og hva de har å si.

Eirik Andre bruker et engelsk ordtak: Never change a winning team. Jeg vil heller trekker frem et norsk ordtak: Ingen vet hvor haren hopper, eller man skal aldri si aldri. Fremtiden er usikker, spesielt viktig er endringene med lavere vekst i oljesektoren. Det gjør selvøfølgelig ingenting å være bastant, så lenge man er åpen for ny innsikt. Det er jeg litt usikker på om de sittende partiene er?

Politikken til Os Venstre er fremdeles, og alltid, under utvikling. Vi jobber akkurat nå med å utvikle programmet for de neste fire årene. Noe som gir en reell påvirkningsmulighet for velgere som tar kontakt med oss. Våre saker er likevel i hovedsak knyttet til de viktigste fanene for Venstre: skole, miljø, velferd og verdiskapning. Vi ønsker derfor å:

  • Styrke skolene og utdanningstilbudet i Os kommune.
  • Verne om de viktige naturområdene, som Bjørnefjorden.
  • Passe på har en bærekraftig og fremtidsrettet utvikling.
  • Sikre et godt og variert tilbud til kommunens innbyggere.
  • Hjelpe gründere som ønsker å etablere seg i Os.

Per Sandberg uttalte i 2012 at forskjellene på Venstre og Frp ikke er så store. Vi er begge partier som ønsker å liberalisere og forenkle menneskers hverdag. Størst forskjell ligger kanskje i skolepolitikken, hvor Venstre ønsker å avvikle bruken av ufaglærte i skolen og få på plass riktig og nødvendig kompetanse for å skape en fremtid for barna. 14.september går osingene til valgurnene for å vise hva som er viktig for dem. Fremtiden eller fortiden.

Lagt ut av Thorstein Skårnes på Midtsiden.no Fredag, mars 13, 2015

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**