Folk først! Hjelp til dispensasjon

Kartutsnitt, Langfjorden, Alta, Foto: Google maps 2015

Ragnhild Dalvik og Roar Lundberg får bygge større naust. Reguleringsplanen for Storsandnes hyttefelt i Langfjordbotn begrenset nauststørrelsen til 20 m2.

Venstres Trine Noodt tok opp saken i planutvalget. Hun ble sentral for at klagen ble tatt til følge.

Til Altaposten sier hun: «Jeg dro før møtet i planutvalget ut til Langfjord for å befare området og sette meg inn i klagen. Min konklusjon ble at Ragnhild og Roar hadde fornuften på sin side, og at det ikke var noe som tilsa at de ikke skulle kunne få bygge et naust på 30 m2

«Jeg syntes det var viktig å sette meg skikkelig inn i saken, og etter å ha lest saksframlegget tok jeg meg bryet med å dra ut til Langfjordbotn. Det jeg så her gjorde meg trygg på at ingen ville oppleve det negativt om de fikk bygge noen ekstra kvadratmeter for å kunne få et naust som rommet båt og nødvendige behov» forklarer hun.

Hun fikk støtte i planutvalget. Det var enighet om at en størrelse på 30 m2 er mer i tråd med behovet. Det samsvarer med de generelle retningslinjer for naust i Alta kommune. Det ble vedtatt en dispensasjon for denne saken, men det kan være aktuelt å endre reguleringsplanen til 30 m2 for området her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**