Møte med justispolitisk talskvinne

Under Venstres landsmøte i helgen fikk Hanne Nora Nilssen, som også er varaordfører i Alstahaug, et møte med Venstres Stortingsrepresentant Iselin Nybø. Nybø satt i forhandlingsutvalget som forhandlet fram en felles avtale om ny politireform mellom regjeringspartiene og Venstre. Nybø er også Venstres justispolitiske talskvinne. Bakgrunnen for møtet er den bekymringen som lokalt politi den senere tid har gitt uttrykk for i media den siste tiden.

– Som lokalpolitiker har jeg registrert at politiet på Helgeland er bekymret for nærpolitimodellen. Jeg har også registrert at Politimesteren på Helgeland har sende tiggerbrev til Politidirektoratet for å kunne opprettholde dagens drift. Slik kan vi ikke ha det. Skal vi ha en nærpolitireform, må vi også sørge for at intensjonen blir fulgt opp og at nødvendige ressurser følger med. Helgeland politidistrikt har ekstra utfordringer i forhold til geografi, og det er min oppfattelse at dette ikke er ivaretatt tilstrekkelig i de finansieringsmodellene som Politidirektoratet benytter når midlene til de ulike distriktene skal fordeles. Dette fortalet jeg også til Iselin, sier Nilssen.

Iselin Nybø fikk informasjon om den situasjonen som Helgeland politidistrikt nå er i . Hun fikk også en kopi av innspillet som politimestern på Helgeland utarbeidet til Nordland fylkeskommune i forbindelse med høringsrunden til “Nærpolitireformen”.

– Jeg er glad for å få informasjon om situasjonen på Helgeland. Når

Politireform
Hanne Nora Nilssen og Iselin Nybø
vi nå skal jobbe videre med politireformen sammen med regeringspartiene, vil jeg ta disse innspillene med meg, sier stortingsrepresentant Iselin Nybø

– Som lokalpolitker har jeg i mange år engasjert meg i spørsmål rundt politi og politiberedskap. Allerede i 2008 fikk jeg gjennomslag for en uttalelse om krav til responstid internt i Venstre. Med den posisjonen som vi i Venstre nå har sentralt, ser vi at vi har reell innflytelse på den nasjonale politikken, og det er bra. Venstre er med på å utgjøre en forskjell, og vi er opptatt at at politireformen skal være en nærpolitireform. Da må vi også sørge for at det kommer midler til, sier Nilssen i en avsluttende kommentar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**