Togaksjon for ny jernbanereform

Horten Venstre

12 mai kl o645 ble det gjennomført en togaksjon på Tønsberg Jernbanestasjon. Flere Venstrefolk tørket søvnen ut av øynenen og serverte reisene ferske boller, nytraktet kaffe og informasjon om den nye reformen Aksjonen ble gjennomført i hele landet og var en fellesaksjon mellom regjeringspartiene KrF og Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Venstre og KrF har blitt enige med regjeringspartiene om hovedtrekkene i jernbanereformen, som skal sikre et bedre kollektivtilbud til reisende. – Jernbanen skal være den viktigste og mest attraktive transportmåten til og fra byene våre. Reformen vil bidra til å gi flere et bedre togtilbud, og redusere klimagassutslipp og lokal luftforurensning.

  • Vi opplever en sterk befolknings- og passasjervekst. Vår region trenger et enda bedre togtilbud. Da er punktlighet, pålitelighet og gode serviceopplevelser viktig for de reisende.
  • I budsjettavtalene mellom de borgerlige partiene er satsingen på jernbane økt med 50 %. Vedlikeholdsetterslepet reduseres dermed for første gang på mange år.
  • Det blir konkurranse om å gi passasjerene det beste tilbudet, målet er at flere skal velge å reise med tog. Det er viktig for å få ned klimagassutslippene.
  • Vi legger til rette for bedre knutepunktsutvikling slik at overgang mellom kollektivformene skal gå enklere.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**