Offensiv tilrettelegging for miljøvennlig transport

Foto: Rune M. Nesheim

Vi har lenge arbeidet for overgang til en mer miljøvennlig, kommunal bilpark. Kommunestyret har vedtatt mål om at kommunal bilpark skal være CO2-nøytral i 2020. Delmål frem til 2020 skal være 20 % CO2-reduksjon per år. Dette er mål som forplikter.

I kommunestyret i april etterlyste vi en mer ambisiøs plan for elektrifisering, enn det administrasjonen la opp til. For å bidra til å nå målene om CO2-nøytral, kommunal personbiltransport fremmet vi forslag om at 20 % av Horten kommunes bilpark i løpet av 2016 skulle byttes ut til elbiler. Ingen andre partier støttet vårt forslag.

Vi er fornøyd med at administrasjonen er enig i våre ambisjoner om å legge til rette for overgang til mer miljøvennlige transport. Mandag 8.juni kommer det sak i hovedutvalg for klima, miljø og kommunalteknikk, om ladestasjoner for elbiler. I saken foreslås det å etablere 24 nye ladepunkter for elbil. Dette er et sterkt signal om tilrettelegging for elbiler, hvilket også vil åpne for innkjøp av flere kommunale elbiler. Venstre er fornøyde med at vår miljøpolitikk ført over tid, gir gode resultater for klima og miljø.

Vi mener overgang til mer miljøvennlig transport er viktig siden energibruken og klimagassutslippene i byer og tettsteder henger sammen med arealbruken vår. God klimapolitikk er å unngå byspredning ved å styre utviklingen mot fortetting innenfor eksisterende tettstedsgrenser heller enn mot utbygging på nye arealer i utkanten av byene. Dersom vi kan kombinere god arealpolitikk og overgang til mer miljøvennlig transport, vil vi både redusere transportbehovet og CO2-utslippene fra personbiltrafikken.

Vi er fornøyd med å være driverne på vei mot det grønne skiftet.

Niklas Cederby
3.kandidat
Horten Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**