Tana Venstre ønsker kvoteregulering på garn og stangfiske

(Foto: Privat)

Ola Elvestuen er vår mann på stortinget som var den som hjalp oss med å få det nasjonale laksesenteret satt inn i statsbudsjettet og som 25.mars løftet den kritiske situasjonen vi har i elva opp til spørretimen.
I svaret fra klima. og miljøministeren gikk det frem at departementet delte venstres og Elvestuens bekymring for forvaltningenav laksebestanden i Tanavassdraget og at det vil bli vurdert å løfte forhandlingene til politisk nivå

Tana og Karasjok Venstre mener at det kan gjøres tiltak på norsk side for å bedre forvaltningen av laskebestanden, uavhengig av forhandlingene som pågår.

Vi har i dag sendt inn nytt brev til VHO hvor vi viser til de siste forskningsresultater fra NINA og DN hvor det viser seg at laksebestanden nå er så overbeskattet at den kun ligger på rundt 20 % normal gytebestand.
I alle andre laksevassdrag i Finnmark er det innført kvoter på fiske og fangst, men ikke i Tanavassdraget, garnfiskerne er sterkt imot dette. Vi mener allikevel at det så raskt som mulig innføres et reguleringssystem som begrenser både garn og stangfiske i denne kritiske tiden for Tanaelva.
Vi er nå i ferd med å gjøre ubotelig skade som det vil ta flere tiår å gjenopprette

Tana Venstres pressekontakt for saken; Sverre Kimo Pedersen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**