Hva gjør oss til “vi”?

Horten

Hvordan skiller vi oss fra våre naboer?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

I Horten er vi litt nedpå og uformelle samtidig som vi er nyskapende og moderne.

Vi er mangfoldige og inkluderende og er gjennomsyret med engasjement og dugnadsvilje. Noen har kalt Horten Vestfolds Grünerløkka. Jeg synes det er noe i det.

Dette er noe av det vi savner i begrepet «Innovasjonsbyen Horten – fra vikinger til verdensrommet» som er foreslått som visjon/slagord for kommunen vår.

Vikinger og verdensrom er absolutt noe vi kan være stolte av, men det sier lite om hvordan det er å leve i Horten. Et godt markedsføringsuttrykk appellerer til følelsene våre. Vi tror vi kan finne noe som uttrykker våre kvaliteter både tydeligere og varmere.

Det er likevel sikkert at nyskaping kjennetegner Horten og bør uttrykkes i vår visjon. Vi har et fremragende innovativt miljø i det teknologiske næringslivet og vi har en skaperkraft i kulturlivet som til de grader får Horten til å leve enda mer.

En visjon for Horten skal være noe som vi som bor her nikker gjenkjennende til og tenker at- «jo det er det vi er». Den skal være retningsgivende på den måten at den trekker ut kjernen av noe som vi skal bygge og forsterke. Samtidig skal den skille oss fra andre kommuner slik at folk utenfra kan kjenne at – «Horten hørtes ut som et fint sted å bo». Selvsagt er dette en formidabel oppgave. Det å finne de rette beskrivende ord og begreper er en kunst.

Det er tolv år siden sist vi laget vår kommunevisjon, vi har tid til å arbeide litt til med denne. Treffer vi godt, vil dette bli et sterkt virkemiddel for å bygge attraktivitet, identitet og stolthet. Dette er grunnleggende for å realisere Drømmen om Horten. Vi i Venstre har tro på at vi kan finne begreper som uttrykker både skaperkraften, samholdet, mangfoldet og livet i Horten på en enda mer appellerende måte

Horten Pernille Bruun-Lie

Pernille D. Bruun-Lie

2.kandidat

Horten Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**