Når ingen forteller, er det ingen som vet

Venstre har visjoner for Horten og vist en evne til gjennomføring

Valgkamp er propaganda. Avissalg bygges på interessante konfliktlinjer. I begge tilfeller er virkeligheten underordnet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Da Venstre kom i en sentral posisjon etter forrige kommunevalg, bestemte vi oss for at vi skulle følge tre grunnleggende regler. Én: gjør ting skikkelig. To: søk konsensus når du kan. Tre: vær tydelig når du må.

Det har vi gjort. Vi er kanskje det eneste partiet som lagde en helhetlig visjon for hva vi vil med kommunen vår, og analysert hvor skoen konkret trykker. Vi er sannsynligvis de eneste som har laget et tiltaksplan og regnet ut hva dette vil koste. Vi har delt all informasjonen med alle de andre partiene, og forsøkt å få med oss så mange som overhodet mulig i enhver sak som omhandler tiltak på denne listen. Og hvorfor mener vi dette er viktig?

Svaret på dét, er at det tar tid å endre en by. Det tar tid å endre en kommunes innstilling til seg selv. Det tar enda lengre tid å endre andres oppfatning av en kommune. Vi må forvente at flertallskonstellasjoner vil skifte fra valg til valg. Er alle enige, er jo ikke dét noe problem.

“Da vil vi dra i felles retning til beste for alle i kommunen.”

Alt dette arbeidet er ekstremt tidkrevende og viktig, men for avisa er det uinteressant og for andre partier er det best å spille ned vår innflytelse. For at folk skal vite, spisser jeg med dette budskapet.

Påstand 1: Uten Venstre hadde ikke Hortenskolen hatt en like formidabel positiv utvikling.

skolebilde Et av de største problemene, så vi tidlig, var de dårlige resultatene i Hortensskolen og konfliktene mellom skole, kommune og foreldre. Først stoppet vi kuttene. Så investerte vi. Det var en dyp mistro mellom foreldre, skole og kommuneadministrasjon. Derfor satt vi politikere, foreldre, lærere og rektorer ned i samme rom med administrasjonen for å få til én ting: en felles plan med konkrete tiltak som skal gjøre Hortenskolen til Vestfolds beste. Hvert år er tiltakene inne i budsjettforslaget fra administrasjonen, og ingen partier stemmer imot. Snarere prøver alle partier å styrke tiltakene ytterligere.

“Jeg er kjempepositiv til skolens framtid i Horten.”

Påstand 2: Uten Venstre hadde vi ikke hatt «Drømmen om Horten», eller satsingen på en levende by.

Sammen skaper vi en åpen, vakker levende by vi er stolte av.
Sammen skaper vi en åpen, vakker levende by vi er stolte av.

Dette var hovedsaken vår i forrige valgkamp. Vi har trykt på og trykt på, og nå har alle adoptert både begrepet og idéen. Men det er fremdeles Venstre som står for all visjonær politikk på området. Det er vi som er villige til å kjempe for å få bevilget kronene, for å be om de tunge sakene som er HELT nødvendige for å få til framdrift. Det er vi som gidder å bruke haugevis med tid på å forankre dette hos alle andre og sikre enighet. Fordi det tar lang tid å endre skutas retning.

“Min påstand er at Venstre er både kaptein, rormann og maskinist på «Levende by»-skuta.”

Påstand 3: Uten Venstre hadde det ikke blitt gjort noe som helst for å få et bedre balansert boligtilbud.

Et balansert boligtilbud for økte inntekter
Et balansert boligtilbud for økte inntekter

Problemet for Horten, er at våre innbyggere bare klarer å betale 82,1% så mye skatt til kommunen som snittet av Norge. Det vil si at vi er bakpå allerede før vi har startet budsjettprosessene. Da har man to valg. Enten gir man et dårligere tilbud til innbyggerne, ellers så øker man skatteinntektene. Det å øke skatteinntektene gjøres ved enten å innføre eiendomsskatt eller få flere innbyggere med høyere inntekt. Vår holdning har hele tiden vært at vi må legge bedre til rette for å få flere innbyggere med høyere inntekt. Da må vi gi dem et sted de har lyst til å bo. Det er nemlig ikke nok med bare bedre skole og mer liv, slik noen later til å tro. Det nytter heller ikke å skjære ned på alt som skaper liv i byen sånn som kino og kulturtilbud.

“Vi må gjøre alt dette for å få til en langsiktig og bærekraftig utvikling. Ellers vil ikke regnestykket gå i hop.”

Hva som er virkelighet kommer alltid an på hvor du står og hva du vil.

Det er klart at dette er spisset kommunikasjon. For en avis er det mest interessant å vise skillelinjer og forskjeller, det forstår jeg. Men når både andre politikere er mest mulig opptatt av å spille vår rolle ned, samtidig som avisa er mest opptatt av de store blokkforskjellene, er det min jobb å si; «Nei. Sånn er det faktisk ikke».

“Faktisk finnes det en tredje vei i denne kommunen. Venstres vei.”

Som ikke er det ene eller det andre, men som er noe helt eget. Som faktisk er grunnen til at kommunen er på den gode kursen den er.

 

Horten Eddy_Robertsen_27 Eddy Robertsen

Ordførerkandidat, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**