Leserinnlegg: Venstre vil mer

Fra bileier til bilbruker. , "Foto: Lørenskog Venstre"

 

“Hva med bruktbilmarkedet, Venstre?” spør Roy Steffensen som er stortingsrepresentant for Frp i et leserinnlegg i DT på onsdag. Han mener det er en motsetning i å sette folk først og la eiere av forurensende biler risikere lavere verdi på sine bruktbiler når miljøpolitikken blir for offensiv.

Uansett hva Frp og Venstre gjør på Stortinget, vil bilparken før eller seinere drives av andre drivstoff enn diesel og bensin. Venstre ser dette som en positiv utvikling. En positiv utvikling må framskyndes og ikke stoppes. Derfor kommer Venstre med forslag om at bare biler drevet av fornybar energi skal gis tilgang til bysenter. Derfor foreslår også Venstre at alle nye biler som skal selges om 10 år, skal drives med fornybar energi.

Dette er ambisiøse mål. Med FrP i regjering kan vi ta det helt rolig. Den nye tiden vil komme heller seinere enn før. Det er dumt, for det ligger et veldig stort verdiskapningspotensiale i å være først ute med ny teknologi. Dette kalles grønn vekst. Grønn vekst vil komme i de samfunn som ikke stritter imot utviklingen, men som er de første til å ta i bruk ny teknologi.

Jeg har ikke lyst til å sitte på rumpa sammen med Roy Steffensen og sukke over at verden går for raskt. Det vil ikke Venstre heller. Venstre vil mer.

 

Øyvind Misje

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**