Sats på sykkel

Illustrasjon: venimo / creativemarket.com

Sykling er effektiv transport og en svært givende treningsform. Dessuten er miljø- og helsegevinsten stor. Vi vil satse på sykkel i Sande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Hver eneste sykkel- eller gåtur gir en gevinst i form av bedre livskvalitet til den enkelte og reduserte helse- og miljøkostnader for samfunnet.

Sande har et flott sykkellandskap, men det må legges bedre tilrette for bruk av sykkel i Sande. Både for trening og transport. Barn må kunne komme seg trygt til skolen. Gang- og sykkelveier langs skoleveiene må prioriteres.

Sykkelbygden Sande.

Kommunen må legge tilrette for alle former for transport. Det må bygges et gjennomgående gang- og sykkelnettverk i hele kommunen.

Kombinasjonen gange og sykling kan være like konfliktfylt som mellom sykkel og bil. Sykkelveiene må tilrettelegges for sykelistenes behov.

Et stort antall innbyggere pendler ut av kommunen for å arbeide. Stasjonen må derfor tilrettelegges for parkering av sykler med et låsbart sykkelhotell.

Venstre vil:

  • Ha et gjennomgående gang og sykkelnettverk i hele kommunen
  • Etablere et låsbart sykkelhotell ved togstasjonen
  • I samarbeid med fylkeskommunen etablere sykkelvei langs 313 fra Sande sentrum til Kjeldås

Halv pris på sykkelveier

Regjeringen har, etter initiativ fra Venstre, etablert en ordning hvor samtlige fylkeskommuner og kommuner kan søke om tilskudd til etablering av gang- og sykkelveier. Staten tilbyr å dekke halvparten av kostnadene, så lenge det foreligger en plan for sammenhengende hovednett for sykkeltrafikk. Regjeringen har slått fast at sykkel er et billig og miljøvennlig transportmiddel, helt i tråd med Venstres politikk.

Denne ordningen må innebære et taktskifte for kommunen, slik at tilrettelegging for sykkel er med i alle fremtidige prosjekter. Samferdselsdepartementet tar sikte på å evaluere tilskuddsordningen etter to virkeår, så det er derfor viktig at vi starter nå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**