Pilot-sykehus i Flekkefjord

Pilot-sykehus i Flekkefjord?

Flekkefjord Sykehus er igjen en viktig valgkampsak, ja, kanskje den viktigste i høst. Vi må hele tiden holde et sterkt fokus på saken og nær kontakt med våre sentrale politikere, som i høst skal vedta Nasjonal Helse- sykehusplan. Det er tverrpolitisk enighet om å satse på sykehuset i Flekkefjord, men det er veldig mange uklare uttalelser om hvilke oppgaver sykehuset skal ha i framtiden. Det oppleves stadig som noen gradvis undergraver tilbud og kompetanse vi har lokalt. For Venstre er det avgjørende at kirurgisk avdeling IKKE nedgraderes. Vi forventer at ledelsen av Helseforetaket nå faktisk lytter til de lokale innspillene som ble lagt fram i mai. Forslaget om ny spesialitet i Mottaksmedisin i Flekkefjord, kan være et flott pilotprosjekt som kan bringe sykehuset framover, til en bærekraftig driftsform. Om spesialkirurgi begrenses til deler av døgnet, må det være døgnkontinuerlig tilgjengelighet på generell kirurgi.Sykehuset må dessuten finne sin nisje! De fleste av oss trenger jo hjelp til ” vanlige sykdommer” og da trenger vi ikke et kjempestort sykehus, der vi står eller ligger i kø.

Venstre er glad for at Fødeavdelingen ikke er diskusjonstema nå, vi har en kvalitetsavdeling lokalt! Reisetiden til Kristiansand blir nok heller ikke særlig kortere i løpet av de neste 15 år. En ny E 39 er jo fortsatt på planstadiet og det mangler fremdeles noen milliarder fra Statsbudsjettet. Vi har sagt det før: ” Kvinner skal ikke føde i en ambulanse langs E-39!” Vi mener at Traumeteamet vårt også må styrkes, de redder nemlig liv!

Statsråd Høie: Alvorlig skadde personer blir stabilisert på lokalsykehuset vårt, de kjører IKKE forbi!

Prosessen rundt Utviklingsplan 2030 har, etter min mening, vært en dårlig. Nå må direktør/ledere vise ledelse og kommunisere med sine ansatte I Flekkefjord, og sammen må de vise vilje til en konstruktiv driftsform for framtiden.

Venstres motto er: “Folk først!” Vi gir oss ikke!

 

Mvh.

Anne Margrethe Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**