Alltid for alle. Vår uavhengighetserklæring.

Venstre Grimstad
Venstre Grimstad

I politikken er ofte partienes arbeidsform like viktig som standpunkter i enkeltsaker. Venstre står for åpenhet, likebehandling og samarbeid. Dette vil vi fortsatt skal kjennetegne Venstres arbeid i Grimstad. Derfor kaller vi det vår uavhengighetserklæring.

  1. Vi er uavhengige av særinteresser

Vi ønsker å legge befolkningens beste til grunn. Vi er ikke talerør for fagforeninger, næringslivsinteresser eller knyttet til andre interessegrupper.

  1. Vi står for åpenhet

Alle skal ha tilgang til informasjon som ligger til grunn for beslutninger. Beslutningene
skal ikke fattes i lukkede rom. Innbyggerne skal oppleve at det er kort vei til politikerne, og at det er enkelt å legge frem sitt syn for våre folkevalgte, men vi vil aldri gi noen forrang foran andre i en slik prosess.

  1. Vi tror på bred deltakelse

Alle har noe å bidra med! De beste beslutningene blir til når vi har hørt alle argumenter for og mot og lært av hverandre. For Venstre vil det være viktigere å se på kompetanse enn partitilhørighet når personer skal utpekes til oppgaver i kommunale styrer og representantskap. Venstre vil begrense hvor lenge personer kan inneha denne type verv.

  1. Vi er mot blokkdeling i kommunestyret

Hverken det politiske miljøet, eller kommunen er tjent med en blokkdeling hvor partiene gjør opp seg i mellom før sakene behandles politisk. Vi vil alltid søke samarbeid, og er åpne for å lytte til alle.

  1. Alle skal ha rett til å ytre seg

Kommunalt ansatte skal ha ytringsfrihet til å fortelle om hvordan de opplever sin ar- beidssituasjon, og kunne delta i den løpende politiske debatten.

  1. Vi tar ansvar og legger ikke skylden på andre

Det er de folkevalgte som sitter med det øverste ansvaret i kommunen. Dette ansvaret innebærer også at det er kommunestyret som skal ha det siste ordet når det gjelder verdier og arbeidsform i kommunen.

  1. Venstre har handlekraft og gjennomføringsevne.

Vi gjør veien fra vedtak til handling kort. Når en sak er demokratisk vedtatt skal en være trygg på at den blir gjennomført i tråd med vedtaket.

  1. Åpne konkurranser

Vi går som hovedregel inn for åpne konkurranser for å få en rettferdig kamp om å levere de beste løsningene til kommunen. Det gjør kommunen bedre og det er jo nettopp konkurranse næringslivet skal være gode på!

  1. Vi vil trygge kommunens økonomi

Grimstads økonomi er under kontroll, men det er mange uløste oppgaver og voksende behov i kommunen. Grimstad har lavere gjeld enn andre Agder-kommuner, det gir oss et visst handlingsrom, men det er viktig å prioritere strengt mellom gode formål. Vi vil først og fremst investere i løsninger for de som trenger det mest. De neste årene er det innenfor rus og psykiatri behovene er størst.

På denne måten vil vi sikre at vi lever opp til mottoet for uavhengighetserklæringen: Venstre. Alltid for alle.

Hva nå?
Du er alltid velkommen til å bli med i Venstre.

Kanskje du vil lese mer i programmet vårt eller ta en valgomat-test for Grimstad hos NRK?

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**