Vekst gir muligheter for flere!

Foto: colourbox.com

For meg er økonomisk vekst positivt. Globalt, nasjonalt og lokalt blir vi flere mennesker. For meg blir det feil å si nei til vekst, som vil vi gi andre mennesker muligheten til et bedre liv.

Jeg mener det er viktig å foreta valg som fører til at andre får det bedre. Å si nei til vekst og muligheter for andre, samtidig som du selv både har utdanning, bil, strøm, telefon, hus, vaskemaskin, tv og så videre, er for meg feil.

Det er to veier for å gi flere mennesker muligheten til et bedre liv.

Uten vekst betyr det at du selv må redusere velferden. Om jeg kutter ut strøm, naboen kutter ut vann og den andre naboen kutter ut telefon, gir vi andre mulighet for strøm, vann og telefon. Nabolaget kan da dele på vann, strøm og telefon. Å redusere moderne velferd mener jeg ikke er nødvendig for en grønn og bærekraftig fremtid.

Med vekst må ikke den moderne velferden reduseres. Noe av den viktigste innovasjonen og økonomiske veksten i tiårene fremover vil komme gjennom smartere måter å produsere på. Dette vil kreve mindre ressurser per enhet. Det betyr å gi flere mennesker muligheten til et bedre liv, uten at dette øker presset på kloden. Dette mener jeg er veien mot en grønn og bærekraftig fremtid.

Vekst, innovasjon og smart ressursbruk gir muligheter for flere!

Niklas gruppe Niklas Cederby

3.kandidat

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**