Venstre har størst ambisjoner

Foto: Frank Bradford / www.frankbradfordpix.com

Valgkampen viser at det er Venstre som faktisk har størst ambisjoner for Horten kommunes fremtid. Venstre har to bærende perspektiver for den videre utviklingen av vår kommune:

For det første vil Venstre bevare og utvikle de fantastiske verdier og attraksjoner som Horten kommune har. Vi vil utvikle Karljohansvern, Borrehaugene og kunstnerbyen Åsgårdstrand som fyrtårn for kultur, opplevelser og reiseliv. Vi vil bevare Hortens unike kulturlandskap og biologiske mangfold nettopp fordi det representerer nasjonale verdier – som gir vår kommune en sterk attraksjonskraft for innbyggerne. Høyres og Frps svar er enorme bro- og jernbanekonstruksjoner som ødelegger kommunens unike særpreg.

For det andre vil Venstre bruke kommunens knappe arealer best mulig til utvikling av høgskolen på Bakkenteigen, forskningsparken og ny næringsvirksomhet. Vi vil nettopp ikke sløse bort verdifulle arealer på en bred jernbanekorridor, stasjon og parkeringsplasser m.m. Det vil faktisk redusere høgskolens og næringslivets utviklingsmuligheter og svekke kvaliteten på det attraktive boligområdet på Tonsåsen.

Venstre er det partiet som aller tydeligst vil skape det moderne knutepunktet Skoppum vest med nye arbeidsplasser og etablering av en miljøby, kun 50 minutter fra Oslo sentrum. Det er nettopp her kommunen har store tilgjengelige arealer til utvikling av et større regionalt tyngdepunkt i Vestfold, med nærhet til vei/E18, jernbane, flyplass på Torp, ferge/fjordforbindelse og Oslo. Nye nærings- og boligområder i vår nabokommune Re vil på en utmerket måte inngå i dette regionale knutepunktet. Tilgjengelige arealer og hensiktsmessig lokalisering er helt avgjørende for utvikling av både ny næringsvirksomhet og nye boligområder. Den som er i stand til å orientere seg på kartet for det sentrale Østlandsområdet vil forstå at Skoppum vest har en unikt god plassering. Andre kommuner med slike attraktive og sentralt plasserte arealer gjør sitt ytterst for å utvikle det – paradoksalt nok opplever vi i Horten at politikere forsøker å snakke Skoppum vest ned, blant annet ved å fremsette grunnløse påstander.

Det er bemerkelsesverdig at Høyre og Frp har låst seg så sterkt til Bakkenteigen at de ikke ser kommunens helt unike muligheter på Skoppum vest. Derfor er det faktisk Venstre som disponerer de største arealene til utvikling og vekst i vår kommune. Det er et ubestridelig faktum! Representanter for Høyre, Frp og i særdeleshet SV mangler grunnleggende kunnskap om arealsituasjonen i kommunen og hvordan man faktisk utvikler et attraktivt regionalt knutepunkt som kan avlaste hovedstadsregionen. Det faller på sin egen urimelighet når det fra Frp og Høyre hevdes at Venstre er blant de partier som hindrer utvikling i Horten. Venstre er faktisk det partiet som har størst ambisjoner fordi vi evner å løfte det lange perspektivet og dermed ta ansvar for den sterke befolkningsveksten på det sentrale Østlandet.

På Horten Venstres liste er det et solid team av kandidater med erfaring, kompetanse og resultater innenfor næringsutvikling og verdiskaping. Vi bruker kunnskap, kreativitet og refleksjon til å utvikle vår egen kommune til beste for både dagens innbyggerne og de mange nye innbyggerne vi vil få i tiårene fremover.

Dag N. Kristoffersen,

kandidat for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**