Venstre – et godt valg

Hanne Nora Nilssen, ordførerkandidat, Foto: Jill Erichsen

Alstahaug Venstres ordførerkandidat, Hanne Nora Nilssen, har i et leserbrev gjort rede for mange gode grunner til å stemme Venstre ved årets kommunevalg.Her er hennes oppfordring:

Venstre – et godt valg

Ved forrige kommunevalgt fikk Venstre i Alstahaug 9,8% av stemmene. I år satser vi enda høyere. Har du ikke bestemt deg for hva du skal stemme? Ta en titt på listen nedenunder og se om Venstre kan være partiet for deg.

• Vi ønsker en skole med gode og kvalifiserte lærere som har tid til elevene. Derfor ønsker vi en klasseromsnorm på 25 elever i klassen, og en maksgrense på 28 elever. Vi mener også at en eventuell endring av skolestruktur må skje i sentrum av Sandnessjøen.
• Venstre har nylig tatt til orde for å få redusert kostnadne for SFO-plasser i kommunen. Vi vil også jobbe for at alle 1-åringer gis et barnehagetilbud.
• Venstre har i sine budsjett valgt å prioritere mer til de som trenger det mest. Venstre vil sikre en trinnvis utbygging av et nytt sykehjem og gi eldre i kommunen en verdig og tilpasset eldreomsorg.
• Venstre vil bevare Åsen som friområde og jobbe for å få etablert en markagrense. Vi aksepterer ikke bygging av boliger i området ovenfor Stamnes Arena
• Vi vil jobbe for at Alstahaug kommune skal bli mer åpen og tansparent. Dette er viktig for at vi politikere skal ha tillit hos innbyggerne og for å forebygge korrupsjon.
• Vi vil jobbe for at flere kommunale stillinger blir lyst ut eksternt. Dette vil være et viktig tiltak for å få rekruttert flere nye innbyggere til kommunen.
• Vi ønsker å gjennomføre en omstillingsprosess i kommunen med det som mål å redusere driftskostnadene. Vi ønsker mindre byråkrati, og vi ønsker å ”snu pyramiden” og flytte ressursene fra toppen og nedover til 1.linjetjenesten.
• Venstre vil ivareta det biologiske mangfoldet ved kommunal planlegging.
• Eiendomsskatt er en usosial skatt. Vi ønsker derfor å fjerne eiendomsskatten på sikt. Derfor forsøkte også Venstre i juni i år å få partiene i kommunestyret med på å avslutte utredningsarbeidet for en mulig endring av eiendomsskatteberegningen. Dette forslaget fikk bare Venstres stemmer.

Venstre er i vinden. Ønsker du å være med på å bidra til at Venstre får mer innflytelse
i politikken i Alstahaug, så stemmer du Venstre. Godt valg!

Hanne Nora Nilssen
Ordførerkandidat, Alstahaug Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**