Folk først!

Cato Christensen
Foto: Evje og Hornnes Venstre

I disse valgkamptider er det mange inntrykk. Mange hyggelige mennesker iført klær i forskjellige farger står omkring i sentrum, de ringer på døren din, eller gir deg vennlig en brosjyre. Dette er mennesker som ønsker å sitte i kommunestyret. Dette er mennesker som representerer partier som bevisst kuttet bemanningen i barnehagene som igjen berører det viktigste vi har her i livet, barna. Jeg synest derfor det er ironisk at de nå kaller «bemanningsnormsaken» sin egen, da det var vi i Venstre som satte lys på saken da foreldre og ansatte i barnehagene tydelig signaliserte «dette ønsker vi ikke!».

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Jeg føler at mange folkevalgte ikke alltid klarer å sette seg inn i situasjoner her i kommunen. Hvordan er stemningen i skolene? Hvordan har de eldre det på Evjeheimen? Hvordan er dagen til en ansatt i barnehagen? Hvordan kan vi ta beslutninger som påvirker dem uten å ha et reelt innblikk i hverdagen deres? Verden består av mer enn bare tall på papir! Disse tallene kommer fra en administrasjon som ikke vil la enhetslederne flagge problemer høyt, for da er de «illojale».

Jeg vil derfor, uavhengig av valgutfallet, utfordre alle lokale politikere til å utrede en ordning der kommunestyret kommer seg ut i den virkelige verden og opplever hvordan de ansatte i kommunen har det i sin jobbhverdag. Politikere er der for folk i kommunen, ikke motsatt! Fagarbeidere må få et forum hvor de kan lufte forskjellige behov og erfaringer innenfor sitt felt med politikerne. Det er igjennom en slik dialog vi kan få forståelse for hvordan virkeligheten egentlig er i kommunen, ikke via tallene. Noen av de beste innspillene jeg får, oppstår i hverdagslige situasjoner der vi i en uformell setting kan diskutere ulike aspekter innenfor det aktuelle yrket.

Hvordan kan man fortsette å overse tilstanden til byggmassene i skolene på Evje? Hvordan kan kutt i eldreomsorgen engang være et tema? Hvordan kan kutt i bemanningen i en barnehage høres «ok» ut? Jeg tror det bunner i mangel på innsikt. Innsikt i hvordan det er å jobbe innenfor slike områder, og at ingen tør å snakke høyt ut om det.

Vi i Venstre mener at politikere skal være til stede for innbyggerne. Vi ønsker at alle i en slik posisjon skal ha mest mulig innsikt i hvordan hverdagen er for folk i kommunen. Kommunen må legge til rette for at innbyggerne har det best mulig, spesielt de yngste og de eldste. Vi i Venstre vil aldri stemme for vedtak som rammer disse! En stemme til Venstre gir en ny frisk røst inn i kommunestyret. Verden består ikke bare av tall, innsparinger kan skje på andre måter enn å ta fra de som trenger det mest!

«Folk først» står det på min grønne t-skjorte. Det er essensen av det vi står for. Jeg håper dere husker det på valgdagen.

Godt Valg!

Cato Christensen
1. kandidat Evje og Hornnes Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**