For Kløfta

Foto: Katrine Gjærum

– Jeg har vokst opp på Kløfta, og neste generasjon bor nå også på Kløfta. Kløfta er viktig for meg sier Roger Axelsson, ordførerkandidat for Ullensaker Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Kløfta har 8.000 innbyggere og vil vokse til 10.000 i løpet av få år. Dette betyr store endringer. Kommunedelplanen skal oppdateres neste år og her må vi ha en tydelig visjon for Kløfta. Jeg vil ha et tettsted der skog og friområder bevares, og utbygging på dyrket mark unngås. Historie og identitet må tas vare på, men det må også bli tettere med boliger rundt jernbanestasjonen.

Venstre vil:
✔ Bygge ny ungdomsskole. Bakkeskole bør overta bygget til dagens Vesong ungdomsskole, istedet for å «flikke» med påbygg på alle tre skolene.
✔ Ferdigstille Bakkedalsprosjektet til sommeren 2017, med kommunal forskuttering om nødvendig.
✔ Få to spor på hovedbanen. Banen ble bygget i 1854. Nå bør spor nr. 2 bygges så lokaltogene kan kjøre i begge retninger samtidig, og forbindelsen til Gardermoen gjenåpnes.
✔ Utvide åpningstid for Kløfta bibliotek – folk rekker knapt hjem fra jobb før det stenger.
✔ Vi vil ha Dal-toget helt frem til Eidsvoll, blant annet for at yrkesskoleelever fra Kløfta skal få kortere reisetid.

Seks andre saker vi vil jobbe for:
1. «Nei!» til firefelts vei fra motorveien og inn mot sentrum. «Ja!» til direkte på/avkjøring mellom næringsparken og motorveien.
2. Få flere trygge og tyverisikre sykkelparkeringer, og større kapasitet på innfartsparkering på Kløfta Stasjon. Gjerne kombinert med et kontorbygg
og hotell over skinnene og togforbindelse fra OSL – dette vil gjøre Kløfta til «Gardermoen syd».
3. Få på plass en samlet plan for gang- og sykkelveier. Gjerdrumveien/Gamleveien, langs Trondheimsveien, og gjennom Bakkedalen er tre prioriterte utbygginger.
4. Bygge flere omsorgsboliger og sykehjemsplasser. Levealderen øker og det blir flere eldre, og behovet på Kløfta Bo- og Aktivitetssenter må derfor utvides tilsvarende. Det er viktig å beholde kontakten med familie og omgangskrets.
5. Nye lettstelte leiligheter til selvstendige eldre som – med litt hjelp – fortsatt klarer seg selv. Det blir mer hjemmehjelp og mindre reisetid når flere leiligheter er samlet i samme bygg.
6. Et varmvannsbasseng i tilknytning til bassenget på Vesong for revmatikere og andre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**