Grønne Horten- klima, natur og verdiskaping

Grønne Horten

Venstre vil gjøre Horten til en grønn, moderne og levende kommune. Hortens miljøkvaliteter skal forsterke Horten som en attraktiv bostedskommune. Miljøpolitikken må sees i sammenheng med all utvikling i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Fremtidens by bygges på et ressurseffektivt samfunn hvor bruken av fornybar energi dominerer. Venstres mål er å kutte klimautslippene i kommunen med minimum 40 % innen 2030. Transport står for mye av klimagassutslippene. Derfor må vi legge til rette for grønn mobilitet hvor miljøvennlige transportformer som sykkel og el-biler er et attraktivt alternativ. Vi vil ha et bysentrum for opphold, rekreasjon og handel som prioriterer mennesker foran biler. Derfor vil vi bygge og forbedre sykkelveiene og etablere en del av Storgata som såkalt «shared space» hvor gående og syklende prioriteres foran bilen.

Det grønne skiftet i næringslivet skal gi barna våre noe å leve av også etter oljen. Sakte men sikkert vil omstilling og nyskaping bevege oss bort fra det fossile og inn i det grønne fornybare. Venstre vil at Horten blir et av stedene fremtidens grønne gründere og industribyggere velger å etablere seg. Derfor vil vi tilby subsidierte tomter til grønne næringer og etablere «grønn verdiskaping» som et satsningsområde i kommunens strategiske næringsplan. Her vil vi også få synergier i vårt verdensledende teknologimiljø.

Det er avgjørende for vår eksistens å ta vare på natur, jord, luft, vann og det biologiske mangfoldet. Horten har en verdifull natur, attraktive markaområder og en lang kystlinje med fantastiske muligheter for et aktivt og rikt friluftsliv. Vi vil ha en by med grønne lunger og vil videreutvikle Lystlunden som en aktiv, grønn bypark. Landsbruksjorda vår er av spesielt god kvalitet og er et godt grunnlag for økt lokal mat­produksjon. Vi vil verne viktige natur- og landskapsområder.

Venstre har en fremtidsrettet miljøpolitikk som balanserer vekst og vern. Stem Venstre.

Horten Pernille Bruun-Lie

Pernille D. Bruun-Lie

2. kandidat, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**