“Jeg blir mobbet, og har lyst til å ta mitt eget liv”

Foto: WIkipedia

Os Venstre vil gjøre alt i vår makt som kan være med på å forhindre den påkjenningen som mobbing er, både for barn og unge, men også for foreldre og pårørende

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

“Jeg blir mobbet, og har lyst til å ta mitt eget liv”, skriver en ung jente. Slik høres henvendelsen til et mobbeoffer ut på nettsiden ung.no, hvor barn og unge kan stille anonyme spørsmål til helsesøster og andre dyktige folk i et bredt fagpanel.

Omtrent 17.000 barn og unge mobbes daglig, kom det frem i en undersøkelse etter at 13 år gamle Odin Olsen Andersgård i 2014 gjorde noe annet enn å bare skrive om sine opplevelser og sitt ønske om å dø. Han fullførte sin handling, og tok sitt eget liv. Han orket ikke mer av den smerten de som mobber påførte ham. Vi må alle si klart fra om at mobbing ikke tolereres.

Saken om den 13 år gamle gutten Odin som tok sitt liv berørte meg. Den berørte mange andre også. Likevel har ikke de nødvendige tiltakene blitt fulgt opp. På nettutgaven til BA.no kunne vi mandag lese om Cecilie og hennes 14 år gamle datter som er blitt drapstruet og terrorisert i tre måneder. Det hele toppet seg da en falsk Facebook profil ble opprettet, og det ble lagt ut et minneord fra datterens fiktive begravelse. En blanding av sinne og redsel fylte meg, og jeg må innrømme at jeg gråt.

Sinne for den manglende oppfølging av foreldre til mobbere som ikke vet hva de holder på med, skolen som ikke har klart å gripe inn, og politikere sin manglende evne til å innvilge penger til tilbud som kan være med på å forebygge mobbing. Men også redsel. Redsel for den unge jentens skjebne. Hvor er den psykiske helsetjenesten for barn og unge, spurte jeg i et leserinnlegg om tidligere. Behovet er høyst reelt.

Jeg representerer et menneskesyn når jeg representerer Os Venstre. Vi mener at en god velferdsstat ikke trenger å være der hele tiden, men du skal være sikker på at den er der når du trenger den. Vi i Os Venstre mener at en styrking av skolen, skolehelsetjenesten og en økt satsing aktivitetstilbud til barn og unge er veien å gå. Ved å frigjøre mer av læreren sin tid i skolen, sette av penger som skal følge PPT-vedtak til skolene, ruste opp skoleplasser og etablere sosiallærer i skolen.

Os Venstre vil gjøre alt i vår makt som kan være med på å forhindre den påkjenningen som mobbing er, både for barn og unge, men også for foreldre og pårørende. En påkjenning som kan være så sterk at barnet velger en feil løsning, en annen løsning enn å få hjelp. Nettopp fordi hjelpen ikke har vært tilgjengelig. De løsningene vil vi i Os Venstre kjempe for, med din stemme i valget 14.september.

Thorstein Skårnes
8.kandidat Os Venstre

Saken ble først publisert på Midtsiden.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**