Møt 2. kandidat, Alva Eide!

Foto: Jo Straube

Vi ønsker at du skal bli kjent med våre kandidater, både som mennesker, men også hva slags politikk de ulike er mest opptatt av. Frem mot valget kommer vi til å presentere én kandidat hver dag. I dag presenterer vi vår andrekandidat, Alva Eide:

Alva Amalie Talsnes Eide er 22 år gammel, og er født, oppvokst og bosatt i Sagene bydel. Hun er tidligere nestleder i Unge Venstre, og jobber nå som politisk rådgiver for Venstre sin bystyregruppe i Oslo, i tillegg til å være ansatt hos Oslo Musikkråd som ansvarlig for UKM (Ungdommens kulturmønstring) i Oslo. Hun har halvannet år med psykologi fra profesjonsstudiet på UiO, men tar etter jul fatt på jusstudiene. Hun bruker ellers tid på bandet sitt, familie og venner (som hun påpeker at har vært tålmodige i travle perioder) og krimserier. Hun sitter i barne- og ungekomiteen i Sagene bydel, er leder av Skolemiljøutvalget på Nordpolen skole, og er vår nestleder og 2. kandidat dette valget.

Funfacts om Alva:
– Jeg har vært i alle fylkene i Norge.
– Ørene mine er kun 5 cm lange og 2,5 cm brede. Mål dine egne ører, så skjønner du.
– I en periode i 2014 så var jeg medlem av seks styrer samtidig (tålmodig familie og venner, ja..)
– Jeg er den nest eldste i Norge som heter Alva. Nå er det 1183 som heter det, så jeg krysser fingrene for å snart få en navnedag.

Hvorfor har Alva engasjert seg i politikk?
– Året jeg fylte 18 år og stemte for første gang, bestemte jeg meg for å sette meg ordentlig inn i alle de ulike partienes politikk – nå kunne jeg være med å påvirke. Jeg fant da fort ut at jeg kunne påvirke i mye større grad enn bare ved å stemme på partiet som kjemper for sakene jeg tror på, og ble aktiv fra dag én. Jeg trives særlig i lokalpolitikken, der du er nært på folk, og tydelig kan se effekten av politikken du jobber for på deres vegne. Da føler du virkelig at du bidrar.

Alvas viktigste politiske område:
– Jeg er særlig opptatt av oppvekstpolitikk. Noe av det viktigste vi som politikere kan gjøre er å legge til rette for at alle skal ha de samme mulighetene uansett bakgrunn, og at alle får en mest mulig god og givende oppvekst. Det berører alt fra tilgang på grøntområder og kulturaktiviteter, en skole som motiverer og gjør at enkeltelevene opplever mestring, og til å forhindre og oppdage omsorgssvikt. Jeg er også veldig opptatt av dyrevelferd, og at det miljøvennlige alternativet alltid skal være det beste.

Det beste med Sagene bydel:
– Åh, det er så mye! Beboerne i bydelen har et sterkt engasjement for frivilligheten, kulturaktiviteter og hverandre. Bydelen har et stort mangfold, og er en god miks med det urbane, store grøntområder, og akerselven som renner igjennom. Jeg har jo bodd her hele livet, så det er få steder jeg føler meg like hjemme 🙂

Hvorfor Venstre?
– Venstre er partiet som alltid setter de svakeste først og er stemmen til dem som ikke har reell/stor nok påvirkningskraft på politikken vår – mennesker på flukt andre steder i verden, dyr og utrydningstruede arter, barn som lever i fattigdom eller utrygge kår… Jeg tror på en politikk som ser at mennesker er ulike og har ulike behov, og at et lykkelig samfunn er et samfunn der enkeltmennesker har frihet til å skape sin hverdag og sitt liv – så lenge det ikke begrenser andres frihet. Venstre har mange kloke og dyktige politikere, og det er alltid gode begrunnelser for de politiske valgene. Som oftest er vi bare litt for tidlig ute for folk flest, men det tar ikke så lang tid før de andre partiene og flertallet i befolkningen kommer etter 🙂 Det er viktig for meg med et parti som setter liberal og nytenkende politikk på dagsordenen.

Hvor ser Alva seg selv om 10 år?
– Jeg håper at jeg fortsatt er bosatt i Sagene bydel, gjerne med en samboer, og at jeg er ferdig utdannet som advokat og jobber innen folkerett. Jeg har som mål at bandet fortsatt eksisterer, og at jeg fortsatt er engasjert i lokalpolitikken og UKM. Og aller helst har det kommet en ny kur som fjerner katteallergi, og jeg bor derfor med et par katter også.

Alvas forbilde:
– Alle mennesker er ulike (heldigvis), og har positive og negative sider, samt egenskaper som gjør akkurat dem til dem. Jeg vil helst ikke sammenligne meg eller måle meg mot noen, men heller bli den beste versjonen jeg kan bli av meg selv. Så jeg forsøker egentlig å ikke ha noe forbilde. Men jeg beundrer alt fra Hermine som er full av selvtillit, er rimelig intelligent og alltid står opp for de svake, til min mamma som har vært igjennom urettferdig mye, men allikevel alltid satte meg først i oppveksten.

Hvilket ord ville dine venner brukt om deg?
– Grøt. Hehe, ja, jeg går for det. Jeg spiser grøt hos besteforeldrene mine hver fredag, og havregrøt omtrent hver morgen. Og elsker jul (fra 1. desember, ikke før) mer enn de fleste, særlig fordi det blant annet inneholder mye grøt. Ikke minst grøt med mandel i, og ord nummer 2 ville nok blitt “leke” eller “spill”, så mandel i grøt er perfekt for meg. Hvis det måtte vært et adjektiv, ville det nok blitt energisk 🙂

Til slutt – Alvas tre grunner til å stemme på Alva:
1. Jeg er en nysgjerrig person som interesserer seg for mye, og setter pris på å lære nye ting, og jeg lover å lytte mye til bydelens innbyggere hvis jeg kommer inn i bydelsutvalget.
2. Jeg tar ansvar på alvor, og ville brukt mye av min tid på å få igjennom god Venstrepolitikk.
3. Jeg har fått mye nyttig erfaring og ny kunnskap i min jobb som politisk rådgiver for Venstres bystyregruppe i Oslo, som jeg kan få god nytte av i bydelspolitikken.

Se programmet til Sagene Venstre for perioden 2015-2019 her.

 

alva kandidat3

alva kandidat 4

alva kandidat 5

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**