Ny kurs for Sande

Landskap Sande
Landskap Sande, (Foto: Line Stendbrenden)

Det er lett å klage på andres politikk eller mangel på dette, men viktigst er det å fortelle velgerne hva vi vil gjøre for Sande i fremtiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

I Sande Venstre gleder vi oss til valgdagen! Ikke bare skal det velges nytt kommunestyre men kommunens innbyggere skal også fortelle oss hvilken retning vi skal velge eller om vi bør stå alene. Uansett utfall vil Venstre jobbe for våre innbyggeres ve og vel i fremtiden, alene eller sammen med andre

I Sande Venstre vil vi ha ny kurs. Hva er det?

I dag er sykefraværet i Sande kommune nesten 10% og en halvering av dette vil alene spare like mye som hele eiendomsskatten. Sande Venstre vil sammen med de ansatte skape et bedre arbeidsmiljø og gode utviklingsmuligheter for alle ansatte i kommunen.

Utvikle demokratiet: Arbeiderpartiet har gjennom sitt rene flertall «all» makt i Sande kommune. Avgjørelsene tas i et lukket gruppemøte. Denne beslutningsformen er ikke utviklende for Sande kommune. Hvis Sande sine innbyggere ønsker mer demokrati må de benytte muligheten 14 september. Sande Venstre vil ha åpne og gode politiske diskusjoner i formannskap og kommunestyre så innbyggerne kan være sikre på at beslutningene blir tatt etter grundige diskusjoner.

Tettere samarbeid med frivilligheten vil løse mange utfordringer og spare kommunen for mange penger. Tenk dere en kommune der idrettslagene har SFO/IFO sammen med kommunen. En skole der idrettslaget tar svømmeundervisning for barna. Et samfunn der det lokale skytterlaget sammen med politiet lærer ungdommen farene og gledene ved bruk av våpen. Det samarbeidet vil Sande Venstre skape.

Den forutsigbare og langsiktige skolestrukturen ønsker vi å skape sammen med innbyggerne og administrasjonen. Hvor ligger skolene våre i fremtiden? Er det små lokale skoler eller litt større sammenslåtte skoler? Skal skolene ligge der folk bor eller skal de ligge i et sentrumsknutepunkt? Skal skolene ha en rektor eller skal hver skole ha sin rektor? Sande Venstre vil sørge for at denne planen lages i neste periode

Hvor skal boligene, bedriftene og infrastrukturen bygges i fremtiden og hva slags boliger er best for Sande? Gjennom kortsiktige og lite offentlige planer blir dagens boligutbygging stykkevis og delt. Langsiktige visjoner og strategier vil gi innbyggere, grunneiere, boligutviklere og kommunen selv en forutsigbar plan å jobbe etter for alles beste. Hvordan vernes matjorda for all fremtid? Hvor skal vi bygge boliger og hva slags boliger trenger Sande? Hvor skal industrien og bedriftene blomstre? Sande Venstre vil jobbe med og samle alt dette i en langsiktig visjon og strategi for Sande kommunes utvikling.

Inntekter uten eiendomsskatt. Vi vil alltid føle at vi får for små overføringer fra staten. Vi kan kun forholde oss til det vi har og hvordan vi kan utvikle egne ressurser. Selv om det kan virke vanskelig, skylder vi våre innbyggere å snu alle stener for å finne nye inntektskilder til kommunens anstrengte økonomi. Sande Venstre har hvert budsjett de siste årene presentert nye inntektsmuligheter. En stemme til oss vil skaffe friske penger i kommunekassen uten eiendomsskatt

Hva med de eldre? Hva er planen for god eldreomsorg i Sande om 10 og 20 år? Hvordan håndterer vi «eldrebølgen» i Sande. Stoler vi på staten og oljefondet eller bør vi tenkte på alternativer. Skal vi satse på omsorg hjemme eller skal vi bygge ut Sandetun? Sande Venstre vil sørge for at alle i Sande har det godt i fremtiden, hjemme er på hjem!

Strategi for kommunen i en ny struktur. Umiddelbart etter innbyggernes valg av kommunestruktur må kommunestyret starte arbeidet med de strategiske beslutningene om hvordan Sandes innbyggere skal få det best mulig i fremtiden. Stem Venstre 14 september

 

Knut Anders Berg

Sande Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**