Trivsel og utvikling i sentrum

Valg 2019: Ordførerkandidat Inge Solli sammen med tredjekandidat Berit Halvorsen Bjørgan (t.h.) og fjerdekandidat Maria Elizabeth Prestø.

-Nye Nittedal sentrum skal være miljøvennlig. Kulturhus, bibliotek og kirke er viktige møteplasser i vårt bygdesentrum, sier varaordfører Inge Solli (V).

Nittedal trenger et sentrum. Med den vedtatte sentrumsplanen og bygging av kulturhus, bibliotek og kirke er dette arbeidet i gang. Møteplasser og arenaer for kultur, idrett og friluftsliv står sentralt i utviklingen av vårt bygdesentrum.

Skaper nye møteplasser

For barn og unge er gode og samlende møteplasser viktig for å få en meningsfylt oppvekst, både sosialt, mentalt og fysisk. Det å ha gode arenaer å møtes på er viktig både for de organiserte og uorganiserte. Gode ikke-kommersielle møteplasser der folk møtes på tvers av generasjoner og bakgrunn har stor verdi. Et nytt og moderne bibliotek er nettopp en slik møteplass, der kunnskap, debatter og sosiale relasjoner utvikles. Jeg ser for meg at bygdas eldre befolkning kan ta morgenkaffen sammen med andre i kafeen i kulturhuset og lese avisen i fred og ro i biblioteket. Og på kvelden kan de oppleve barnebarnet på en teater- eller danseforestilling i kulturhuset.

Miljøvennlig sentrum

Nye Nittedal sentrum skal være miljøvennlig, og de aller fleste nye boligene skal i årene framover bygges i dette området. Gjennom god arealplanlegging tilfører vi Nittedal noen urbane kvaliteter samtidig som vi beholder matjorda og kulturlandskapet i resten av kommunen. Sentrum skal bli et kollektivknutepunkt, og blir dermed med i nasjonale og regionale planer for et bedre kollektivtilbud i Osloregionen. Det skal bygges en ny kollektivterminal sør for rådhuset, og det skal tilrettelegges for at enda flere kan bruke beina eller sykkel. Venstre vil vurdere muligheten for å etablere en bysykkelordning, herunder bruk av el-sykkel. Reklamefinansiering og samarbeid med bygdas næringsliv kan bidra til å få på plass dette.

Handel og næringsliv

Nye tilbud i sentrum gjør det mer attraktivt for næringslivet å etablere seg i denne delen av bygda. Offentlige tilbud som skal ligge et sted i kommunen, skal i utgangspunktet legges til sentrumsområdet der det er lett og komme seg til og fra ved å bruke kollektivtilbudet. Med gode møteplasser og gode offentlige tjenester i sentrum, ligger det til rette for flere butikker i området. På den måten kan vi redusere den store handelslekkasjen. Det skal også avsettes arealer til kontorarbeidsplasser i sentrum slik at flere av våre innbyggere kan jobbe i sitt nærområde. Vi sparer tid og får en miljøgevinst gjennom mindre bruk av bil. Alt vi gjør i nye Nittedal sentrum er med på å skape stolt Nittedalsidentitet. Vi skal ta med oss lokalhistorien, men også utvikle bygda vår til et enda triveligere sted å bo og leve våre liv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**