Får plass i formannskapet

Foto: Martin Gran

I onsdagens konstituerende møte i kommunestyret ble Per Martin Berg valgt inn i formannskapet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Venstre fikk støtte fra Høyre og Fremskrittspartiet for vår valgliste. Dette medførte at gruppeleder Per Martin Berg får fast plass i formannskapet. Martin Gran bli hans personlige vara.

– Et svært gledelig resultat av forhandlingene, uttaler det nyvalgte formannskapsmedlemmet.

Forhandlingene

Valgresultatet åpnet opp for mange spennende muligheter i kommunestyret. Arbeiderpartiet gikk som kjent tilbake 16,8 %-poeng og fikk sitt dårligste valgresultat siden krigen, med 32,1 %. Dermed lå det duket for at Sande skulle få en ny kurs.

Vi forsøkte å bringe Senterpartiet og Bygdelisten til forhandlingsbordet. Men allerede dagen etter valget hadde de avtalt at det kun var Arbeiderpartiet og Sv de ønsket å forhandle med. Som kjent valgte Senterpartiet, Bygdelisten og Sv å innsette Arbeiderpartiets Elin Weggesrud som ordfører. Dette til tross for at Senterpartiet ble tilbydd ordføreren fra samtlige borgerlige partier.

– Det kan virke som at Senterpartiet glemte å fortelle velgerne at Tove Ødeskaug ikke egentlig var ordførerkandidat, men at de heller ønsket en ordfører fra Arbeiderpartiet.

Arbeiderpartiet uttalte til pressen at de ønsket å samarbeide med Venstre. Vi kan bekrefte at vi aldri ble invitert til hverken forhandlinger eller sonderinger.

Veien videre

Valgresultatet åpner for gode debatter og gode løsninger for Sande kommune. Vi vil være et konstruktivt opposisjonsparti og regner med at posisjonen i denne perioden er åpne for gode forslag selv om det ikke kommer fra dem selv.

Vi gleder oss til å ta fatt på jobben!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**