Elvestuen: Diesel-avgiften må økes

Foto: Sveinung Bråthen

Venstres nestleder Ola Elvestuen varsler at avgiftsøkning på diesel vil være et viktig krav i forhandlingene om statsbudsjettet for 2016. – Det er ingen saklige grunner til at diesel, som fører til mer lokal forurensing, skal være billigere enn bensin, sier Elvestuen til VG.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**


Økte avgifter på miljøskadelig adferd og miljøskadelige produkter er en sentral del av Venstres grønne skatteskifte. Å redusere bruken av diesel, spesielt i byene, er viktig fordi dieselbiler slipper ut mer helseskadelige stoffer, som NOx, enn andre biler.

Venstre med gjennomslag for grønnere storbyer

Forbruket må ned

Ola Elvestuen

– Vi må få ned forbruket av diesel for å få redusert den lokale forurensingen. Det må bli dyrere å forurense. Det er Venstres utgangspunkt, sier Elvestuen til VG.

Avgiftsøkningen er imidlertid bare ett av flere grep Venstre vil gjennomføre for å bedre luftkvaliteten og kutte Norges klimagassutslipp.

– Skal vi nå målet om lavere utslipp i 2030, må vi begynne nå. Vi må også få på plass lovhjemmel for dieselforbud på de dagene hvor luftkvaliteten er dårligst, og for å innføre miljøsoner, sier Elvestuen.

Fjerner avgift på biodiesel

Les mer om bilavgifter

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**