Budsjettet endelig vedtatt

Skedsmo Rådhus med tulipaner en sommerdag.
Skedsmo Rådhus, Foto: Skedsmo kommune

Skedsmo kommunes budsjett for 2016 og handlingsprogram for 2016-2019 er nå endelig vedtatt. – Dette er et godt budsjett som, innenfor en stram økonomisk ramme, gir rom for noen tydelige og viktige satsinger, sier Venstres gruppeleder Boye Bjerkholt.

Les Venstres hovedinnlegg i budsjettdebatten her.

Det vedtatte budsjettet baserer seg på rådmannens forslag til budsjett, med de endringer som er gjort etter omforent budsjettavtale mellom Venstre, Arbeiderpartiet, SV, KrF og Senterpartiet. I tillegg fikk det omforente budsjettforslaget støtte fra Miljøpartiet De Grønne ved voteringen.

– Det er et budsjett som er helt i tråd med Venstres program, og som inneholder mange viktige satsingsområder for Venstre. Vi bygger videre på det vi har fått til i de siste fire årene, og bruker knappe midler i et stramt budsjett der vi mener det monner mest, sa Bjerkholt da det ble inngått enighet om talldelen av budsjettet før formannskapets budsjettbehandling i slutten av november.

Blant de satsingene som det er funnet plass til, er det en ytterligere økning i investeringer i sykkelfremmende tiltak, inkludert ny gang- og sykkelbro over Skjærvagapet.

– Dette er en oppfølging av det vi fikk vedtatt i kommuneplanen, da vi sa nei til bilvei over Skjærvagapet, men ja til en gang- og sykkelbro som vil gi gående og syklister en betydelig snarvei, og som gjør det mulig å gå runden langs Nitelva uten å måtte gå langs den sterkt trafikerte Strømsveien ned fra Sagdalen mot Lillestrøm, forklarer Bjerkholt.

Frem mot kommunestyrets behandling er noen av satsingene i tallbudsjettet blitt ytterligere presisert i egne noter, og i tillegg ble flertallspartiene enige om 13 omforente verbalforslag som gir føringer for administrasjonens arbeid i året som kommer. Et av verbalforslagene gir tydelig beskjed om å sette i gang prosessen med å få etablert bibliotek i Lillestrøm.

– Vi ber nå om en utredning av dimensjonering, kostnader og mulige lokasjoner for et bibliotek i Lillestrøm. Målet er at vi skal ha et beslutningsgrunnlag før neste budsjettbehandling, utdyper Bjerkholt.

Blant de øvrige verbalforslagene, var også utredning av permanent parkløsning på Stortorvet, der dagens overflateparkering erstattes av parkering under bakken, i tråd med en av Venstres valgkampsaker i høst. Venstre var forslagsstiller på i alt 13 omforente verbalforslag fra flertallspartiene. I tillegg fremmet Venstre to forslag sammen med SV. Både disse to, og de 13 omforente verbalforslagene, ble vedtatt. Det ble også 18 verbalforslag fra andre partier.

Les alle budsjettvedtakene her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**