Et levende Horten vi er stolte av

Et levende Horten vi er stolte av

Drømmen om Horten- sammen skaper vi en en levende by vi er stolte av. I det vedtatte kommunebudsjettet for 2016 videreføres og forsterkes arbeidet. Kommunen er pådriver i byutviklingen. Er tilrettelegger for at initiativrike folk skal få realisert sine prosjekter, og sørger for samspill mellom kommune, frivilligheten, kultur- og næringsliv. Det er ikke lenger en drøm, vi er på vei dit, vi kan se det.

IMG_7166 Lystlunden en aktiv og grønn bypark. Storgata et bystrøk med serveringssteder hvor folk blir prioritert foran bilen i gaten. Havna knyttes nærmere byen. Studentboliger og studentliv i sentrum. Nye sitteplasser i gågaten og skøytelek på torget.

IMG_6567 Nå blomstrer et variert kulturliv i alle deler av kommunen. Horten har festivalopplevelser for enhver smak. Vi kan gå på nytt galleri på KJV, barna gleder seg over gårdsliv og teaterspill på Nykirke. I sentrum kan vi drikke dråper brygget med kunnskap og nærhet, få intime konsertopplevelser og nå også en god latter hver onsdag. Og mye, mye mer!

Jeg hyller og heier på alle dere som tar sjansen og satser på Horten!

Gode møteplasser er viktig for et varmt samfunn preget av samhold og fellesskap. Det er gjennom å møtes, snakke sammen, og dele hyggelige opplevelser vi bygger toleranse, kjennskap og vennskap. Det er i våre felles rom at du, jeg og alle Hortensere blir vi. Dette er levende Horten.

Derfor er det viktig at vi bygger opp under den aktiviteten som foregår på Kulturhuset 37. IMG_7177 Dette huser alt fra et kreativ selvorganisert ungdom til frivillige organisasjoner og flerkulturelle grupper.

37 trenger sårt vedlikehold og oppgradering og er allerede sprengt på kapasitet. De må si nei til forespørsler. De lovpålagte tilbudene som kulturskolen og voksenopplæringen trenger også større plass.

Noe må gjøres, vi i Venstre vil gjøre det skikkelig. Kulturkvartalet 37 kan bli en smeltedigel for både organisert og selvorganisert aktivitet for folk i alle aldre. En kjempeviktig kultur- og integreringsarena og en del av identiteten til Horten. Ikke minst vil det også bringe liv til sentrum.

Hortenlovelogo #Hortenlove-filmen traff oss rett i hjertet. Vi blir glade, rørt. Fortellingen om Horten fortalt med stemningsfulle bilder og beskrivende ord var så treffende at vi innen kort tid hadde delt den 70 000 ganger i sosiale medier. Stoltheten ble vekket for fullt.

Drømmen om Horten – en åpen, vakker, levende by vi er stolte av- Vi er på vei dit, men vi vi holde trykket oppe. Den velformulerte eks-redaktøren i lokalavisa beskrev det så fint: «La oss vise dem som tviler, at vi som drømmer ikke hviler.»

Horten Pernille Bruun-Lie

Pernille D. Bruun-Lie

Venstre

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**