NÅ ER DET NOK, SYLVI LISTHAUG!

Egil Haugbjørg, Gruppeleder for Venstre Fylkestinget Nord Trøndelag, Foto: Privat

Som lokal- og regionpolitiker for Venstre velger jeg å si fra om at nå bør Sylvi Listhaug få klar beskjed om at grensen for akseptabel retorikk og språkbruk i flyktning- og asyldebatten er langt overskreden.

Jeg og mange med meg føler at mange av de verdiene vårt samfunn er tuftet på gjennom ratifisering av internasjonale konvensjoner, gjennom egne lover og forordninger blir trampet på i full offentlighet av denne statsråden fra FrP.

Etter min mening har lille Norge et godt rennomme i store deler av verden for sin hjelpsomhet, positive menneskesyn og kamp for menneskeverdet. Dette har kommet til syne gjennom mange krisesituasjoner rundt om i verden gjennom de siste ti-årene.

Med de holdninger som går ut gjennom denne statsrådens offisielle uttalelser, må verden få et annet inntrykk, og det ønsker jeg ikke som medmenneske og Venstrepolitiker å være med på.

Menneskeverdet, humanismen og nestekjærligheten er nedfelt i mange internasjonale lover og rettigheter som menneskerettighetene og barnekonvensjonene. Det ser for meg ut som om hun og hennes meningsfeller ikke tar hensyn verken til hva internasjonale øvrighetspersoner i FN og andre fora mener om Norges nye framferd i flyktning-, asyl- og integreringspolitikken. Man «tramper» i vei basert på manglende kunnskap og inhumanitet som et lite mindretall i FrP står bak?

Hovedbudskapet er å få stenge grensene for mennesker som trenger assistanse fra bl.a. Norge i en meget farlig og vanskelig livssituasjon?

La gå at det følger med noen eventyrere blant de som søker seg til Vest-Europa og til vårt land. En skal ikke rette retorikken og bestemmelsene basert på disse unntakene, men en skal gjøre det ytterste for å hjelpe de som banker på vår dør i ren nød og frykt for eget liv.

Jeg er glad for at bl.a. Kirkens ledere står opp mot det negative menneskesynet og inhumanismen som Listhaug og deler av FrP representerer.

Sylvi Listhaug har offentlig godt til angrep på biskopene for å engasjere Kirken i denne debatten. Jeg vil direkte spørre henne: «Har hun også avskaffet ytringsfriheten her i landet?» Jeg undres om hun ville ha angrepet Kirken for engasjementet om den, mot alle formodninger, skulle være enig med henne?

Dersom hennes framferd og retorikk som en av Norges statsråder får fortsette, mener jeg at Venstre sentralt må vurdere å bryte samarbeidsavtalen med Regjeringen.

Meråker 10.02.16

Egil Haugbjørg, lokalpolitiker for Venstre i Meråker og p.t.

Gruppeleder for Venstre i fylkestinget

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**