Interpellasjon Byggesak

Foto: Vestfold Venstre

Les vår interpellasjon om gjennomgang av rutiner ved byggesaksavdelingen i sin helhet her:

Interpellasjon: Byggesak i Sande kommune
Kommunestyret 16.03.2016

Ordfører, den siste måneden har det vært mye oppmerksomhet rundt byggesaksavdelingen i Sande. I media har vi sett at enkelte innbyggere utrykker seg sterkt. Selv om ordbruken er uakseptabel, må politikerne i Sande kommune ta innover seg at byggesaksavdelingen har fått et dårlig rykte. Flere påstår at det er svært vanskelig å få godkjenning for byggeprosjekter, og at saksbehandlingstiden er svært lang. Når innbyggerne mister tilliten til kommunen kan det få svært alvorlige konsekvenser, for eksempel at flere velger å bygge ulovlig i stedet for å søke kommunen om godkjenning.

Venstre mener at det må være et mål å få en så enkel søknadsprosess at folk flest har kapasitet til å begi seg inn i byggeprosjekter. Dette er et svært viktig demokratisk prinsipp som vi bør streve etter.

For å få til det ønsker Venstre at det settes ned en prosjektgruppe bestående av kommunale saksbehandlere, små entreprenører og privatpersoner, med oppgave å forenkle søknadsprosessen i kommunen. Målet skal være å gjøre søknadsprosessen lettere for søker å forstå og raskere å behandle for kommunen. I tillegg skal gruppen finne en funksjonell kommunikasjonsform mellom saksbehandler og søker.

For å bli bedre er det er viktig å lære av egne feil. Det er derfor naturlig at den skisserte prosjektgruppen også innhenter «caser» der det påstås at kommunen har ytt dårlig service. En gjennomgang av disse vil kunne gi konkrete tiltak for å forbedre behandlingen.

Spørsmål: Er Ordføreren enig at det trengs en gjennomgang av rutiner ved byggesaksavdelingen?

Forslag til vedtak

Det fremmes en sak i utvalget for næring miljø og kommunalteknikk der utvalget oppretter en prosjektgruppe bestående av kommunale saksbehandlere, privatpersoner og representanter for små entreprenører. Prosjektgruppens overordnede mål skal være å bedre søknadsprosess og kommunikasjon og forståelsen mellom søker og kommune. NMK utvalget utarbeider prosjektgruppens konkrete mandat.

Martin Gran
Sande Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**