Gang- og sykkelvei til Bjerkøya

Foto: Stavanger Venstre

Gruppeleder Per Martin Berg spør ordføreren om gang- og sykkelveisatsningen til Bjerkøya i denne interpellasjonen som kommer opp i kommunestyremøtet 16. mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Gang- og sykkelvei til Bjerkøya

Ordfører, det er svært gledelig at vi nå bygger 400 meter med gang- og sykkelvei fra Selvik Skole til Bekkeveien. Samtidig gjenstår det ca. 3960 meter med gang- og sykkelvei før vi har bygget oss frem til Bjerkøya. I dette tempoet vil det med andre ord ta 10 år før vi har bygget ferdig strekningen. I tillegg har kommunen etter Venstres syn behov for gang- og sykkelveier på en rekke andre strekninger.

Det er klart at slike prosjekter koster penger. Det finnes imidlertid gode ordninger for å få hjelp til finansieringen. Det kan blant annet søkes om midler til prosjektene fra både fylkeskommunen og staten:

  • Det kan søkes på trafikksikkerhetsordningen langs kommunal- og fylkesveier, der fylkeskommunen dekker 70 % av kostnadene.
  • Det kan søkes på spleiselagsordningen mellom fylket og kommunen, der fylkeskommunen kan dekke opp til 70 %.
  • Det kan gis innspill til fylkets handlingsprogram. Typisk oppgradering av fylkesveiene, der fylket dekker hele kostnaden.
  • Tilslutt har Staten en tilskuddsordning for trafikksikkerhetstiltak der staten tar halve regningen.

Alle støtteordningene forutsetter imidlertid at vi har planer på stell.

Pr nå har Sande kommune kun inne søknader i trafikksikkerhetsordning til elektrisk bom ved Skolegata, i tillegg til nevnte gang- og sykkelveien ved Selvik Skole. Til handlingsprogrammet er det bare gitt innspill om rundkjøring ved krysset til Skafjellveien og midtrabatt på strekningen Dunihagen – Hans K. Evensens vei. Omkringliggende kommuner søker om midler til betydelig flere prosjekter. Det kan også nevnes at skoleveier prioriteres.

Spørsmål

Spørsmål 1:
Kan ordføreren forklare den beskjedne mengden søknader og innspill som Sande har hos fylket?

Spørsmål 2:
Hva vil ordføreren gjøre for at kommunen skal kunne rekke å søke etter midler til gang- og sykkelveier innen fylkets frister.

Spørsmål 3:
Er gang- og sykkelvei til Bjerkøya blitt regulert, hvor mye arbeid ser ordføreren for seg at gjenstår?

 

Per Martin Berg
Sande Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**