Venstre vil ha svar på spørsmål om dumping av snø

Suzy C. Haugan, Foto: Kristine M. Tomaszewicz

Av Jon Cato Landsverk


 

Venstre frykter spredning av miljøgifter når det dumpes snø i sjøvannet rundt Tønsberg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

TØNSBERG: Ordfører Petter Berg (H) må i bystyret onsdag svare på flere spørsmål i en interpellasjon fra Venstres gruppeleder Suzy Haugan. Temaet er snødumping.

Tønsberg kommune deponerer til tider store snømengder på Stensarmen. Haugan påpeker i sin interpellasjon til ordføreren at noe av denne snøen tippes i Kanalen like ved Presterødkilen naturreservat.

Venstre ser en fare for at snøen kan være forurenset av flere typer miljøgifter og viser til at det ikke er tatt prøver av snødeponiene på flere år.

Venstre spør i sin interpellasjon ordføreren om han mener at dagens system med dumping av snø er forsvarlig og om han vil se nærmere på muligheten for et deponi med rensing.

Venstre ønsker også svar fra ordføreren om han vil sørge for at det settes i verk et system for å ta prøver av snøen i deponiene.

Tønsberg kommune har en avtale med havnevesenet om at snø kan dumpes i kanalen ikke langt fra grensen mot Presterødkilen naturreservat.

– I Tønsberg er det nærmest blitt en årlig tradisjon at enkelte uttrykker stor bekymring for møkkete snø som havner i vannet eller naturreservatet, skiver Haugan.

 

Publisert på Tønsberg blads nettsider 15. mars 2016

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**