Noen tanker fra lokalpolitisk nettverk

Her er Trine under lokalpolitisk nettverk i Agder, Foto: Leif Martin Salvesen

Fredag 1. april var Grimstad Venstre til stede på Agder Venstres lokalpolitiske nettverkssamling. Vi deltok med fire personer, og det var interessant å få med seg både innlegg, diskusjon og “small-talk”.

Trine Skei Grande gjestet denne samlingen, og det var nok et høydepunkt som også trakk til seg mange deltakere på samlingen. Hun tok for seg to hovedoverskrifter; resultater fra tiden som har gått, og hvor veien går videre mot 2017. Begge deler vekket stor interesse blant de fremmøtte – inkludert oss fra Grimstad.

Trine engasjert under hennes innlegg
Trine engasjert under hennes innlegg

Det er inspirerende å høre Trine fortelle om hva Venstre har fått til i løpet av stortingsperioden vi er inne i. Det er mange kamper, og det er mange diskusjoner, men det er kommet mye god Venstre-politikk ut av det. Det er godt å bli påminnet de gode resultatene som faktisk skapes, særlig når mediebildet og den generelle oppfatningen gjerne knyttes til store og problematiske saker.

Veien mot 2017 virker spennende. Det virker som om landsmøtet skal få mange gode diskusjoner når den tid kommer, og når man skal jobbe med programmet fremover. Det vil nok fortsatt være mye god “grønn” snakk fra Venstre, og det er en viktig sak man skal holde gående. Men det er også flott å se det oppvekst-fokuset som er kommet. Abid Raja har allerede luftet mange tanker, som nå ligger som artikler på Venstre.no, og som har fått mye oppmerksomhet i mediene. Og det varmet også mange Venstre-hjerter å høre Trine engasjert fortelle om hennes tanker rundt oppvekst, blant annet med hvor viktig det er å ha gode mennesker rundt seg – familie og venner. Politikk handler om å legge til rette for at hvert enkelt menneske skal ha en god hverdag, og da er oppvekst-temaet midt i hjertet av dette.

Opplæring og kommunelov

Vi hadde også et meget godt innlegg av Runolv Stegane. Du verden for et engasjement for et tema som ikke for mange er forunt å ha et slikt engasjement for. Han tok for seg kommuneloven, og ga oss et innblikk i hvorfor det er viktig som politikere å ha kunnskap om den, og politikkens lover og spilleregler. Det kom frem gode eksempler på reelle situasjoner hvor kunnskap om slik lovgivning kommer til nytte – både fra Stegane og tilhørere i salen. Her var det mange av samlingens deltakere som fikk både ny og fornyet kunnskap om rollen som folkevalgt i Norge.

Runolv forteller engasjert om kommuneloven
Runolv forteller engasjert om kommuneloven

Small-talk og mediedekning

Den største gevinsten med slike samlingen ligger kanskje i alle de relasjonene som skapes og holdes vedlike på slike samlinger? I alle fall gikk praten godt både i plenum og i pauser, og ikke minst under kveldens middag. Selv fikk vi fra Grimstad noen gode diskusjoner med lokallaget i Arendal og utvekslet erfaringer, og hjalp hverandre i arbeidet med lokalt styre-arbeid.

Vi i Grimstad Venstre sendte også inn to bidrag i samlingens mediekonkurranse. Her skulle bidragene være saker som vi hadde fått god dekning av i lokale medier. Vi tok med to ferske saker:

  • Utbyggingen av Torskeholmen: Her har Arnt-Gunnar fått god dekning i Agderposten og Adressa (også i lederen) på utsagn han har hatt om viktigheten av Torskeholmen, og forslaget om å la innbyggerne bli mer inkludert i prosessen.
  • Antikorrupsjon: Anne Mo Grimdalen var på et seminar i mars om antikorrupsjon, og da Agderposten laget en sak på dette hvor de intervjuet Anne, ble hun raskt kontaktet av både Dagsavisen og Kommunal Rapport som begge ville ha intervjuer med henne.

Lørdagen vil vise om bidragene er nok til å vinne konkurransen, men vi er uansett stolte av å ha med oss blant annet Anne og Arnt Gunnar som er med å på vise frem den gode politikken vi i Venstre fører.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**