“Flott, ordfører!”

Anne Mo Grimdalen, her under antikorrupsjonsseminaret i mars, Foto: Agderposten

Dette leserinnlegget stod på trykk i torsdagens utgave av Grimstad Adressetidende. Leder i Grimstad Venstre, Anne Mo Grimdalen, og gruppeleder Arnt Gunnar Tønnessen står bak teksten.

Det ble arrangert et dagsseminar 2. mars på Strand hotell med tema «Antikorrupsjon i kommunene». Det var et viktig og godt seminar for politikere og administrasjon arrangert av KS og Transparancy International Norge.

På bakgrunn av de avsløringer som har vært den siste tiden om korrupsjon i flere kommuner, er det viktig at vi er våkne uavhengig av konkrete mistanker eller beskyldninger. Det kan være naivt å tro at det ikke kan forekomme i Grimstad.

Venstre var med på seminaret og i første formannskapsmøte etterpå stilte Venstre spørsmål om oppfølging av seminaret.

Det ble gitt gode svar på dette og i siste kommunestyremøte ble etiske retningslinjer for folkevalgte og ansatte i Grimstad kommune satt på dagsorden, og kommunestyret satt sammen i grupper og drøftet aktuelle problemstillinger.

Så viktig og flott. Takk, ordfører.

Grimstad har en etikkplakat og gode etiske retningslinjer, men det bør vurderes om en bør ha en gjennomgang av disse , ikke minst for å bevisstgjøre politikere og administrasjon og muligens gjøre retningslinjene bedre.

Retningslinjene tar ikke opp f.eks eierskapsstyring, strategi for anskaffelser og risikoanalyser.

Venstre ønsker at vi i tillegg til våre etiske retningslinjer får et antikorrupsjonsprogram slik seminaret anbefaler, og der det sies i etterordet i programmet : «Kommuner løper en stor risiko hvis de ikke har noen form for antikorrupsjonsprogram».

Venstre ser fram til videre oppfølging av en viktig og aktuell sak.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**