Skolestrukturen blir opprettholdt

Foto: Yngve Horvei

I dagens kommunestyremøte ble det avgjort at skolestrukturen i Inderøy kommune skal stå som i dag, mot blant annet Venstre sin stemme. Venstre ønsker å ha færre skoler for å sørge for at vi får fulldelte skoler.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Her er gruppeleder Knut Øye Brandsås’ hovedinnlegg i debatten:

Nå er det mye fornuftig som har blitt sagt fra mine medforslagsstillere som jeg er helt enig i, så jeg skal prøve å supplere litt.

Men først må jeg bare få si at det som skal stå i sentrum for denne struktursaken er barnas og lærernes beste, men det virker som at enkelte parti ikke verdsetter det like høyt som oss andre.

Venstre går ikke med på å skyve barna foran seg som et distriktspolitisk virkemiddel. Ungene i kommunen vår skal gå på skoler der de kan utvikle seg sosialt og faglig, og da trenger vi noen større skoler, ifølge de som jobber med dette hver eneste dag.

Jeg spurte i hovedutvalg folk, men fikk ikke noe godt svar, så jeg spør igjen: Hva gjør at Sp vet bedre enn de som jobber med dette hver eneste dag? Hva vet Sp som ikke skolelederforbundet, fagforbundet, utdanningsforbundet, PPT, helsesøstertjenesten eller rektorene vet?

Så litt om deler av forslaget til Sp og MDG:

For Venstre betyr det mye å respektere intensjonsavtalen mellom Inderøy og Mosvik, og dermed gjøre Mosvik skole til en solid skole med et bærekraftig elevgrunnlag.

Derfor er det ekstremt skuffende at Sp og MDG kommer til å holde Mosvik skole i kunstig koma ei kort stund til før det blir slutt. Forslaget til Sp og MDG er ikke bærekraftig på noen som helst måte, og sørger for usikkerhet i alle ledd i grunnskolen på Inderøy.

Ved å bevare Mosvik skole og overføre elevene fra Utøy, har man mange fordela:
– Basseng
– Kort reiseveg
– Helt nyrestaurert skole
– Små eller ingen ombyggingskostnader

Det fins så utrolig mange grunner til å styrke Mosvik skole, men flertallet foretrekker kunstig koma. Vi skal vedta en skolestruktur som ska stå seg i 30-40 år, men Sp tørr ikke en gang å frede skolestrukturen de nå vedtar ut valgperioden. Venstre vil fortsette å ta kampen for å styrke Mosvik skole og de andre skolene, for sånn som resultatet ser ut til å bli nå, lever alle skolene i kommunen i usikkerhet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**