Fontenehus i Bærum

Foto: Tor Andersen

fontenehus Bærum kommunestyre vedtok å sende søknad om Fontenehus i januar 2016. Søknaden ble godkjent av Helsedirektoratet og det ble innvilget kr. 3.500 mill til opprettelse av Fontenehus Bærum. Rådmannen ville imidlertid avvente budsjettbehandlingen i høst før endelig vedtak.

Venstre v/Wenche Steen foreslo 14.09 i BIOM (Hovedutvalg for bistand og omsorg)

Forslag fra Venstre – Opprette Fontenehuset Bærum som et arbeidsfellesskap for de som har psykiske utfordringer.

Forslaget ble vedtatt 11 mot 4 stemmer. Høyre, AP, KRF og Venstre stemte for. FRP, R, PP stemte imot. FRP anket til Formannskapet. Saken har ikke vært oppe i Formannskapet.

FAKTA OM FONTENEHUSMODELLEN

Fontenehusenes arbeidsrettede rehabiliteringstilbud bygger på grunnleggende menneskelige behov som å bli sett, hørt, være til nytte, tilhøre et fellesskap og mestre oppgaver som må løses.Medlemmer får gjennom arbeidsdagen på Fontenehuset støtte til også å mestre utfordringer på andre områder i livet. Frivillighet, relasjoner og likeverd er http:// Fontenehus.no Fontenehusenes grunnleggende verdier.På Fontenehus jobber medlemmer og ansatte medarbeidere sammen for å løse alle oppgaver. Målet er at Fontenehuset skal fungere og utvikles til beste for medlemmer med svært ulike behov og forutsetninger.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**