Brønnplugging: Arbeid til mange, viktig for miljøet!

www.dn.no

Politisk uttalelse fra årsmøtet i Kristiansund Venstre 12. januar 2017

I løpet av de neste 30-40 årene skal 2-3000 brønner på norsk sokkel stenges og forlates for godt, i følge Miljødirektoratet. Utvinningsbrønner må plugges når olje-produksjonen avsluttes. Oljeselskapene skal rydde opp etter seg når et oljefelt avsluttes. Dette arbeidet må forseres. Det vil gi sysselsetting og er et viktig klima- og miljøtiltak.

Oljeaktiviteten vil gi verdiskaping og sysselsetting i mange tiår fremover slik det har gjort i de femti foregående år. Det gjelder leting og produksjon, men også vel så mye det viktige oppryddingsarbeidet som må gjøres etter årene med boring.

SINTEF sier at det er det blitt boret nesten 4300 utvinningsbrønner på norsk sokkel siden det norske oljeeventyret startet. Alle må en gang i fremtiden plugges. Med dagens teknologi tar det nesten like lang tid å avvikle en brønn som å bore en. SINTEF jobber med å utvikle ny teknologi som gjør dette raskere og mer effektivt. Her trengs det statlige ressurser til forskning og utvikling.

Kristiansund Venstre mener at dette er meget viktig naturvern for hav- og kystområdene. Samtidig gir det nye oppdrag og arbeidsplasser både for rederier og for anlegg og leverandørindustri på land.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**