Nyhetsbrev fra bystyregruppa for februar

Bystyrerepresentantene
Bystyrerepresentantene. Fra venstre: Jon Gunnes, Trond Åm, Lucie Kathrine Sunde-Eidem og Erling Moe., Foto: Cathrine Dillner Hagen

Her kommer en oppdatering fra bystyregruppa for februar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Besøk av Trine Skei Grande
7. februar var partileder Trine Skei Grande på besøk i Trondheim. Hun var invitert til Dragvoll for å holde et foredrag under karrieredagene til NTNU. Etter foredraget ble det besøk på Charlottenlund Ungdomsskole der hun fikk lære om universitetsskoleprosjektet og hilse på elevene på 10. trinn. Det ble også tid til besøk hos Trond Åm på Litteraturhuset, der vi også fikk til et kort møte med Avant Garden.

Liberal kafe
Bystyregruppa og Trondheim Venstre inviterte Henning Lervåg, leder i Miljøpakken, til å orientere om Miljøpakken på Liberal kafe i februar. Det var godt oppmøte, og mange fikk stilt spørsmål.

Idédugnad om skole og oppvekst
15. februar arrangerte Lucie Katrine Sunde-Eidem sammen med Trondheim Unge Venstre en idédugnad om skole og oppvekst. Ungdommens bystyre deltok også, og holdt innledning om ungdommens syn på dagens skole og hva som kan bli bedre.

Formannskapet
I formannskapets møte 7. februar stilte Jon Gunnes spørsmål om hvorfor nye Sluppen bru er forsinket. Adresseavisen skrev om saken her.

I samme formannskapsmøte ble saken ”Klimasats” behandlet etter at Jon Gunnes tok initiativ til politisk behandling etter at kommunen bare fikk 250 000 kroner i fjor. I fjorårets statsbudsjett hadde nemlig Venstre fått på plass 100 millioner kroner til klimatiltak i kommunene. Nå har potten økt til 150 millioner kroner, og Jon Gunnes håper Trondheim klarer å få mer enn de 250 000 kronene de fikk i fjor. Les mer om saken her.

Bystyremøte
Det var ikke noe bystyremøte i februar.

I media i februar
Politikerne i Bergen var skuffet over at Kreativt Norge ble lagt til Trondheim. Erling Moe sa til Adresseavisen at han forstår at bergenserne er skuffet. Saken kan leses her.

Erling Moe er veldig fornøyd med at Kulturrådets nye kontor, Kreativt Norge, kommer til Trondheim. Det var Moe som gjorde ordføreren oppmerksom på muligheten for å få kontoret til Trondheim da han i bystyrets møte i juni i fjor stilte spørsmål om ordføreren ville ta initiativ for å få vurdert Trondheim som et alternativ. Les om saken her.

De siste årene har regjeringen sammen med Venstre og Krf bevilget betydelige beløp til flere lærere på 1.-4. trinn. I årets budsjett er 1,3 milliarder kroner øremerket til flere lærerstillinger i småtrinnet som et tiltak for tidlig innsats. Det er 460 millioner kroner mer enn i fjor. Jon Gunnes sa til Adresseavisen at Venstre i Trondheim er svært fornøyd med at det kommer over 20 nye lærerstillinger i Trondheimsskolen. Les om saken her.

I bystyremøtet i januar fikk Jon Gunnes flertall for at Olav Tryggvasons gate skal bli miljøgate. Han ble intervjuet om saken av nettsteder Trondheim24, og personer Trondheim24 har snakket med virker positive og tror det vil bidra til mer handel i Midtbyen. Les om saken her.

Jon Gunnes sa til Adresseavisen 14. februar at han aldri har hørt at kommunen skal betale merutgiftene til utbygging av Trondheim Spektrum. Styret i Trondheim Spektrum sa tidligere samme uke at de ikke vil betale for adkomst og trafikale tiltak. Her er link til saken.

Lucie Katrine Sunde-Eidem kritiserte Støre i en artikkel i Adresseavisen 27. februar. Hun mener han sender et dårlig signal til gründere. – Venstre heier på alle gründerhistorier og det landet trenger er folk som er villige til å skape, sa hun til Adresseavisen. Saken kan leses her.

Flertallet i bygningsrådet gikk 28. februar inn for utbygging av Nidarøhallen. Sammen med Høyre og SV stemte Jon Gunnes mot. Jon Gunnes og Ottar Michelsen (SV) ga kritikk til rådmannen for manglende informasjon om kostnadene på rekkefølgekravene som vil bli presentert først én uke før bystyremøtet 14. mars. – Vi burde ha visst hva dette vil koste før vi behandlet denne saken, sa Jon Gunnes i møtet. Her er link til saken.

Ønsker du å ta opp saker?
Ønsker du at våre politikere skal ta opp saker eller stille spørsmål til formannskapet eller bystyret? Ta kontakt med den enkelte representant eller kontakt vår politiske rådgiver. Kontaktinformasjon står på forsiden til Trondheim Venstre på www.venstre.no/trondheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**