Samtale om Campus Kristiansund på landsmøtet

Iselin Nybø
Iselin Nybø, Foto: Venstre

Varaordfører Ragnhild Helseth benyttet anledningen på Venstres landsmøte til å orientere stortingsrepresentant Iselin Nybø om Campus Kristiansund. Nybø er Venstres medlem i Utdanningskomiteen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Løypemelding om Campus
I samtalen ble både status for arbeidet med å realisere Campus Kristiansund tatt opp, og behovet for finansiering av de nye studietilbudene som er planlagt igangsatt fra høsten av ved Høgskolesenteret. -Her trengs det midler allerede i revidert statsbudsjett til våren. Når det gjelder planene for å realisere Campus Kristiansund, så er det opprettet et godt samarbeid med Høgskolen i Molde som vil gi en løsning slik at et campus blir en del av høgskolesystemet, sa Helseth. Også her er finansiering nøkkelpunktet. Hun viste også til at fylkeskommunen har bevilget penger slik at det nå er opprettet en prosjektlederstilling som ivaretar arbeidet med å planlegge Campus Kristiansund.

Iselin Nybø kommer til Kristiansund
Iselin Nybø er godt kjent med saken. -Pål Farstad snakker stadig vekk om Høgskolesenteret i Kristiansund og Campus Kristiansund, fortalte hun. Nybø vil også komme til Kristiansund i løpet av våren for å få mere informasjon om campus- planene.

Finansiering avgjørende
Ragnhild Helseth var i tillegg til å snakke om gevinstene ved et campus, spesielt opptatt av å fortelle om utfordringene med finansiering som i dag er kortsiktig og fra år til år. -Finansiering er en nøkkel for å få til campus-prosjektet slik at vi kan oppnå forutsigbarhet når det gjelder studieplasser og drift.

Det hadde Iselin Nybø stor forståelse for. -Pengene Høgskolesenteret nå får er utelukkende på grunn av Pål Farstad. Dersom Høgskolesenteret, eller Campus Kristiansund kommer inn i det ordinære høgskolesystemet vil det bli lettere å fremme behovene i den store høgskolepotten.

Løpende kontakt
Varaordfører Ragnhild Helseth gleder seg over disse signalene fra Utdanningskomiteens medlem Iselin Nybø og ser frem til å ønske henne velkommen til Kristiansund og da gi en nærmere orientering om planene for Campus Kristiansund.

-Parallelt samarbeider vi tett med vår egen stortingsrepresentant Pål Farstad og holder løpende kontakt oss imellom om saken, avslutter Helseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**