Nå skal fylkestinget nettstrømmes

Venstre har i flere år jobbet for at fylkestinget skal nettstrømmes slik at det blir enklere for innbyggere i hele Rogaland å følge sakene i møtene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Venstres Anja Berggård Endresen hadde innlegg i fylkestinget tirsdag da nettstrømming ble vedtatt:

Anja Berggård Endresen, gruppeleder for Rogaland Venstre

Fylkesordfører,

Venstre tror at politikken har godt av åpenhet og innsyn.
Folk kan mye enklere få et innblikk i sakene som behandles og får høre de ulike politiske argumentene som ligger til grunn.

Venstre tror at at et slikt innsyn som live-overføringer eller muligheten for å se innlegg i opptak i liten grad kan erstattes av referater på nett og papir.

At offentlige møter kan følges via nett, gir en stor frihet for våre innbyggere. En trenger ikke fysisk møte opp i møtelokalet for å følge debatten.

Alle kan lese stemmegivningen via protokoller i ettertid, men nyanser i representantenes synspunkt og debatten…de finner man ikke i protokollen.

Venstre er derfor glad for at vi sammen med våre budsjettpartnere setter av midler til de første nettstrømmingene av fylkestinget. Vi mener at dette vil bidra til en mer åpen fylkeskommune, mer transparente prosesser og legge til rette for å skape mer tillit samt gjøre debatten tilgjengelig for alle.

Takk.

Tilleggsforslag som ble vedtatt av Ap, Frp, KrF, Sp, V, MdG og SV var:
Fylkestingsmøtene i oktober og desember 2017 skal nettstrømmes. Avsatt beløp i revidert budsjett går til å innhente ekstern bistand til dette. Rådmann bes i årsbudsjettet for 2018 å komme med et anslag for fremtidige kostnader knyttet til nettstrømming via ekstern leverandør. Det må da søkes etablert en enklere og mer kostnadseffektiv nettstrømming enn skissert i sak FT 103/16 og det må anslås separate kostnader for nettstømming av henholdsvis fylkestingsmøter, fylkesutvalgsmøter og hovedutvalgsmøter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**