Kvalitetsplanen for nittedalsskolen

Inge Solli, Nittedal Venstre, Nittedal Venstre

Det arbeides systematisk med kvalitetsutvikling i nittedalsskolen. Målsetningen er at alle elever skal oppleve et godt læringsmiljø, noe som er en forutsetning for både læringsresultater og trivsel i skolen. Nå har vi foreslått å opprette en pool av lærere og skolefaglige ressurser som kan settes inn der det trengs mest.

Utvikle den gode skolen

Kvalitetsplanen for skole er vedtatt og under gjennomføring. Kommunestyret følger opp utviklingen i nittedalsskolen gjennom å behandle tilstandsrapporten hvert år. Skolene går enda dypere inn i utviklingstrekkene på sin skole, og jobber basert på målsetningene i kvalitetsplanen for å utvikle den gode nittedalsskolen. Det er ansatt en kvalitetsrådgiver i skolestaben på rådhuset som følger opp kvalitetsarbeidet i skolene. En felles kvalitetsplan for alle grunnskolene oppmuntrer også til å utveksle erfaringer på den enkelte skole og mellom skolene.

Digitale verktøy

En skole trenger grunnbemanning og tilstrekkelig med læremidler for å utføre sitt samfunnsoppdrag. Videreutdanning av lærere har vært et satsningsområde de senere årene, og vi ser at både god skoleledelse og god klasseledelse er helt avgjørende for å skape en god skole. Nittedalsskolen trenger bedre digitale verktøy enn i dag. Det er bakgrunnen for at kommunestyret i juni vedtok å avsette 2 millioner til digitale verktøy i skolen, dette for å bidra til å nå målsetningene i strategiplan for kvalitet i nittedalsskolen. Målsetningen er at Nittedal etter hvert skal ligge i forkant for innføring av digitale verktøy i skolen.

Ressurspool i skolen

Det stilles stadig strengere krav til tilpasset opplæring, tidlig innsats, god klasseledelse og godt læringsmiljø. Samtidig opplever skolene at det oppstår miljøutfordringer i enkelte elevgrupper, og at de må ivareta elever med sosioemosjonelle vansker. Skolehelsetjenesten, sosionom og miljøarbeidere bistår skoleledelsen når det oppstår slike miljøutfordringer, og i noen tilfeller må det etableres helt spesielle opplæringstilbud til enkelte elever. For å ha kunnskap og ressurser tilgjengelig når slike situasjoner oppstår, vurderer Nittedal kommune å opprette en pool av lærere og skolefaglige ressurser som på en fleksibel og ubyråkratisk måte kan settes inn på de skolene som til en hver tid trenger det mest. Venstre ser at kvalitetsutvikling i nittedalsskolen er godt i gang, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Av Inge Solli, Nittedal Venstre

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**