Bra Venstre-valg i Nittedal

Venstre har fått 725 stemmer i Nittedal etter at de fleste stemmene er talt opp. Det utgjør 5,6 prosent oppslutning, og en marginal framgang fra forrige stortingsvalg på 0,1 prosent.

– Jeg er glad for at Venstre kom over sperregrensen med 4,3 prosent oppslutning på landsbasis, og en stortingsgruppe på 8 representanter. I Akershus fikk Venstre 6,4 prosent oppslutning, noe som også er en framgang på 0,1 prosent. Blant Akershus-kommunene har Bærum og Asker størst oppslutning for Venstre, men Nittedal har størst Venstre-oppslutning sammenlignet med de øvrige kommunene på Romerike. Med dette valgresultatet får Akershus Venstres Abid Raja fire nye år på Stortinget, sier varaordfører Inge Solli (V).

Venstre har ved kommunevalgene i 2011 og 2015 gjort betydelig bedre valg i Nittedal enn ved stortingsvalg. – I 2011 hadde Venstre bare to stortingsrepresentanter, men fikk likevel 1007 stemmer og 9,7 prosent oppslutning i kommunevalget. Det ga 3 kommunestyrerepresentanter, og vi etablerte et lokalpolitisk samarbeid mellom Ap, Venstre, Sp, KrF og SV som fikk fornyet tillit ved kommunevalget for to år siden, sier Solli.

Avviklingen av stortingsvalget i Nittedal gikk veldig fint denne gangen, og valgresultatet ble meldt inn mye tidligere enn det som har vært vanlig. – Jeg besøkte alle valglokalene flere ganger, og fulgte også arbeidet med valget på rådhuset. En stor takk til kommunens medarbeidre og alle valgmedarbeiderne som har gjort en god og viktig jobb for demokratiet vårt. Veldig godt levert, sier varaordføreren.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**