Trønderbanen med i Venstres alternative statsbudsjett

Foto: Ole Kirknes

Venstres alternative statsbudsjett ble lagt frem i dag. Det er et budsjett for en bedre skole, flere arbeidsplasser og lavere utslipp. For Trøndelag er det positivt at det blir lagt inn 200 millioner kroner til elektrifisering av Trønderbanen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**

Tidligere i år var Venstre sammen med regjeringspartiene og KrF med på å lage ny nasjonal transportplan. Det ble den grønneste nasjonale transportplanen som noen sinne er lagd, der satsingen på jernbanen fremover blir stor. Trønderbanen ble imidlertid utelatt med midler.

Sør-Trøndelag Venstre gikk til valg på elektrifisering av Trønderbanen. Det er derfor en god nyhet at Venstre setter av 200 millioner kroner til elektrifisering av Trønderbanen i neste års budsjett.

– I vårt alternative budsjett vil vi legge inn 200 millioner kroner til elektrifisering på Trønderbanen slik at prosjektet kan gå videre. Dette blir også et helt sentralt budsjettkrav fra vår side i forhandlingene med regjeringspartiene, sa Jon Gunnes til Adresseavisen i forrige uke.

Artikkel om Venstres alternative statsbudsjett ligger her. Der ligger også hele forslaget ute til nedlasting.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**